Puig considera "un pas en la direcció correcta" la reforma del delicte de sedició

El cap del Consell celebra que la reforma del Codi Penal també incorpore com a agreujant en els assassinats que s'oculte el parador del cos, com en el cas de Marta Calvo

El cap del Consell Ximo Puig
El cap del Consell Ximo Puig / À Punt NTC

El president de la Generalitat considera un pas "en la direcció correcta" la substitució del delicte de sedició per un altre de "desordes públics agreujats" que planteja el govern espanyol, la qual suposarà una rebaixa substancial de les penes. Ximo Puig considera que la proposta de l'executiu cal emmarcar-la en un "retrobament de la convivència i de la relació entre Catalunya i el conjunt d'Espanya", segons ha explicat en declaracions als mitjans de comunicació després d'un acte a València.

Per al cap del Consell ara "estem millor que en temps de ruptura i fractura", per la qual cosa ha advocat per "avançar" en la conciliació. I ha precisat que si "europeïtzar un delicte" ajuda a fer-ho, creu que serà "la línia correcta". Per a Puig, el camí de la convivència "sempre és el diàleg", mentre que "anar a la confrontació i romandre atrinxerats en la confrontació", si bé "pot servir electoralment", té com a resultat "vots tacats d'indignitat".

La confrontació pot servir electoralment, però aconsegueix vots tacats d'indignitat

"Del que es tracta és de dir si volem conviure o volem romandre en el conflicte i la confrontació", ha raonat Puig, que entén que per a poder tindre un projecte comú és necessari "voler-nos com som" i no com ens agradaria que fora l'altre". "Espanya és una nació plural, que tenen diversitat de llengües, de cultures i de maneres d'entendre Espanya", ha destacat el president, que aposta per una "Espanya de les Espanyes, que done suport a la diversitat, la pluralitat i que cree en un projecte comú".

Sobre la reforma del delicte de malversació que ERC negocia amb el govern, ha dit desconéixer en quines condicions es planteja, per la qual cosa ha declinat pronunciar-se fins a conéixer-la de primera mà.

Agreujant per ocultació de cadàvers

D'altra banda, el cap del Consell s'ha mostrat "especialment feliç" pel fet que en la pròxima reforma del Codi Penal s'incorpore un agreujant per l'ocultació del cadàver en els casos d'assassinat, una novetat que havia reclamat la Comunitat Valenciana en suport a la mare de Marta Calvo, l'assassí de la qual no ha revelat el parador real del cos.

Segons Ximo Puig, "la gradualitat del mal existeix i la gradualitat en les penes ha d'existir", ja que "no pot ser la mateixa pena per un assassinat, que ja és molt greu i dolorós, que si a més s'afig dolor a les víctimes ocultant el cadàver".

També et pot interessar

stats