Puig i Cantó negocien el suport de Ciutadans als pressupostos

Els dos líders tornen a reunir-se aquest dilluns en la recta final de l'aprovació dels comptes públics del 2021.

Imatge d'arxiu de Puig i Cantó reunits al Palau de la Generalitat
Imatge d'arxiu de Puig i Cantó reunits al Palau de la Generalitat / GVA

El president de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, es reuneix aquest dilluns amb el coordinador autonòmic i síndic de Ciutadans, Toni Cantó, per a concretar un acord que garantisca el suport de Ciutadans als comptes de la Generalitat per al 2021.

La reunió, que se celebra tan sols dos dies abans de la votació dels pressupostos a les Corts, ha provocat malestar entre els socis dels socialistes en el Botànic, Compromís i Unides Podem, que han volgut deixar clar que la negociació es fa entre els grups parlamentaris a les Corts.

El líder de Ciutadans avançava divendres passat que "si tot va bé" la reunió servirà per a tancar un acord respecte dels pressupostos de la Generalitat amb Puig de manera definitiva. Aquest pacte, segons afirma la formació liberal, es traduirà en una baixada dels impostos perquè, segons va afirmar Cantó, la valenciana serà "l'única comunitat autònoma no governada pel PP i Ciutadans que abaixe els impostos als ciutadans".

El síndic també va destacar altres punts de l'acord amb les forces del Botànic, com la contractació de 500 infermers i infermeres i 550 metges i metgesses; a més de 2.000 places noves per a residències, de les quals 1.500 seran de col·laboració publicoprivada. Des de Ciutadans també s'assegura que han aconseguit un fons Covid de 76 milions d'euros per a ajudes als autònoms, a l'oci nocturn i a l'oci infantil; i un altre de 8 milions d'euros per al turisme o ajudes a l'FP dual.

En cas de tancar-se un acord, aquest arribaria 48 hores abans de la votació dels comptes a les Corts, uns pressupostos que tenen garantida la majoria necessària gràcies al suport de PSPV, Compromís i Unides Podem.

També et pot interessar

stats