Puig: “Cal pensar més en les neveres que en les urnes”

El secretari general del PSPV-PSOE ha insistit en la importància de ser “útils a les famílies i les empreses” de cara a una tardor complicada en la cita socialista d’aquest dissabte a Saragossa

Ximo Puig, aquest dissabte en el Comité de Politica Federal del PSOE celebrat a Saragossa
Ximo Puig, aquest dissabte en el Comité de Politica Federal del PSOE celebrat a Saragossa / Eva Ercolanese

Ximo Puig és un dels presidents socialistes autonòmics que participen aquest dissabte en el Consell Federal del PSOE a Saragossa. “Ens reunim sobretot per a veure com afrontem junts aquesta crisi”, ha assenyalat el secretari general del PSPV-PSOE abans de començar la trobada. “En aquest moment el que exigeix la societat és que estiguem més que mai al costat de la gent", que "afrontarà una tardor i un hivern complicat”. El també president de la Generalitat ha destacat, a huit mesos de les eleccions autonòmiques, que en aquest moment “cal pensar més en les neveres que en les urnes”.

Preguntat per les mesures que cal afegir a les que ja s'han aplicat, ha insistit que “la inflació és el virus que corroeix la democràcia i que destrueix l'estructura social” i per això s’ha de ser conscient que “les mesures que es prenen, com la del Banc Central Europeu, alenteixen l'economia i això té conseqüències”.

Puig ha posat de relleu els anys favorables que viu la Comunitat Valenciana en matèria d’ocupació, ja que “ha aconseguit el rècord d'afiliació a la Seguretat Social”, i que precisament per això “estem especialment preocupats, perquè la crisi energètica afecta les nostres empreses”. En aquest sentit, veu bones les intencions que ha llançat la presidenta de la comissió, "però hem d'anar més enllà”.

Per altra part, el secretari general també ha insistit que “tots hem d’intentar ajudar perquè no torne una situació tan dramàtica com va passar amb la crisi financera”. Ha apuntat que si estem eixint de la crisi de la pandèmia i de la provocada per la guerra d’Ucraïna és “per la via contrària a la neoliberal que ens va portar a una situació de ruptura i de fracàs de la societat”. Per tant, segons Puig, “cal accentuar mesures keynesianes per a eixir de la crisi”.

També et pot interessar