Sánchez anuncia una partida de 172 milions d'euros per a millorar l'Atenció Primària

El secretari general i els presidents autonòmics socialistes, entre ells, Ximo Puig, s'han citat aquest dissabte a Saragossa per a començar a preparar les eleccions del 2023

Sánchez en el Consell Polític Federal, celebrat aquest dissabte a Saragossa
Sánchez en el Consell Polític Federal, celebrat aquest dissabte a Saragossa / Fabián Simón (Europa Press)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
17 de setembre 2022 - 09:20 Actualitzat: 17 de setembre 2022 - 17:09

El president del govern espanyol i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dissabte que l'executiu espanyol aprovarà dimarts vinent una partida de 172 milions d'euros per a millorar l'Atenció Primària, mesura que se sumarà a la baixada de l'IVA del gas del 21 al 5% ja anunciada. Així ho ha fet saber durant la seua intervenció en el Consell Polític Federal del PSOE, que reuneix a Saragossa a Sánchez els líders regionals del partit, entre ells Ximo Puig.

La trobada socialista ha tingut lloc aquest matí per tal d'analitzar el curs polític davant del nou cicle electoral. Dels grups de treball i taules redones programades eixiran les resolucions que el Consell Polític Federal de la formació adoptarà per a establir les bases dels programes electorals de cara a les eleccions autonòmiques i municipals del 2023. La jornada ha culminat amb un acte protagonitzat per Sánchez i el president d'Aragó, Javier Lambán.

Durant el discurs, el líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha acusat el PP de quedar-se "aïllat i retratat" en negar-se a debatre la creació d'un impost extraordinari a la banca i les elèctriques a Espanya per a, després, donar suport una iniciativa similar impulsada per la Comissió Europea.

En concret, la Comissió Europea ha proposat gravar els beneficis extraordinaris de les empreses actives en els sectors del petroli, el gas, el carbó i la refineria amb un impost temporal del 33%, mentre que el govern espanyol pretén aplicar un impost de l'1,2% sobre els ingressos (no els beneficis) de les grans empreses elèctriques, gasistes i petrolieres.

Sánchez ha comentat que si el govern planteja aquest tipus de mesures, "és roín perquè és esquerrà" per al PP, però "si ho diu Brussel·les, és bo perquè és liberal".

El president ha subratllat que al PSOE no tenen "res en contra de les grans empreses", sinó "al contrari", ja que estan "fins i tot orgullosos que siguen líders al mercat global", però creu que "mai han d'oblidar que el seu èxit és gràcies a l'esforç dels espanyols", que ara demanen "un repartiment equitatiu de les conseqüències econòmiques i socials de la guerra".

A més, ha defés que "la inflació remetrà més prompte o més tard", però que el que no es pot permetre és que aquestes crisis siguen "a costa de la classe mitjana i treballadora i la seua dignitat".

En l'aparició també ha assenyalat a Juan Lobato com a futur president de la Comunitat de Madrid i li ha dit que al partit l'ajudaran, perquè també necessiten "el socialisme a Madrid".

La suficiència energètica o el repte demogràfic, aspectes que s'han de tractar

La primera d'aquestes taules redones ha estat liderada per la presidenta de Navarra, María Chivite, i ha abordat la protecció de les classes mitjanes i les empreses en l'alça dels preus.

Entre els altres panells que han format part de la programació estaven el de suficiència energètica, que ha dirigit el president d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, i un sobre el pla de recuperació, moderat per la mandatària autonòmica de les Balears, Francina Armengol.

Mentre que el secretari general dels socialistes madrilenys, Juan Lobato, ha presidit una taula redona sobre agenda jove, i la presidenta de La Rioja, Concha Andreu, ha tancat aquest cicle de panells amb un sobre el repte demogràfic. Com és habitual, Sánchez ha sigut l'encarregat de tancar l'acte.

Traçar el camí cap a les eleccions

El Consell de Política Federal servirà, segons requereixen fonts de l'executiva, per a establir les bases dels programes electorals de cara a les eleccions municipals i autonòmiques que se celebraran el maig del 2023.

Els temes triats per a cadascuna de les taules de treball fixen les prioritats del partit i les resolucions que adoptades s'utilitzaran com a línies mestres per a elaborar els programes, encara que després cada territori l'adaptarà a la seua realitat.

El PSOE també ha tret pit en aquesta cita de la manera en què està gestionant l'actual crisi i la "coordinació entre diferents administracions" en contraposició a "l'ordeno y mando que va aplicar el PP en la crisi de la dècada anterior", segons ha assenyalat el president del Consell de Política Federal i líder dels socialistes andalusos, Juan Espadas.

Tercer acte d'"El govern de la gent"

El d'aquest dissabte és el tercer acte que protagonitzat per Pedro Sánchez en la seua nova campanya d'"El govern de la gent", que ha posat en marxa el PSOE per a donar a conéixer per tot Espanya la labor de l'executiu.

En aquest context, el president del govern estatal va viatjar a Sevilla en el primer acte d'aquesta nova campanya, mentre que aquest dijous va estar a Toledo junt amb Emiliano García-Page.

"Es respira il·lusió en aquests actes. Quan el PSOE està motivat és un partit imparable, a més, m'atreviria a dir que aquesta mobilització s'està traslladant ja en les enquestes", ha reivindicat la portaveu de l'executiva del PSOE, Pilar Alegría.

També et pot interessar

stats