Puig avança que el Consell estudia ampliar els llocs on s'exigirà el certificat covid

Des del 4 de novembre és obligatori mostrar el certificat en la restauració, l'oci i els hospitals

El cap del Consell, Ximo Puig
El cap del Consell, Ximo Puig / À Punt NTC

L'exigència del certificat covid es pot estendre a altres àmbits més allà de la restauració i l'oci, segons ha avançat aquest dimecres el president de la Generalitat, Ximo Puig, en un acte del diari Levante-EMV a València. Puig ha deixat clar que el Consell estudia ampliar aquesta exigència a altres establiments, sense entrar en més detalls.

Després de dues setmanes des de la seua implantació, Puig ha destacat que l'obligació de presentar aquest certificat comporta tres beneficis: "un record permanent que el virus segueix ací, afavoreix espais més segurs perquè els no vacunats propaguen més el virus i serveix perquè molts reticents s'hagen vacunat".

Com a exemple, ha apuntat que si en una setmana normal de novembre s'administraven de mitjana 620 primeres dosis al dia a la Comunitat Valenciana, des de la vigència del passaport són més de 2.400 al dia. "Només per això ha valgut la pena", ha dit.

Des del passat 4 de desembre, el certificat covid, un document que certifica que s'ha rebut la vacunació completa contra el virus, que s'ha superat la malaltia en els últims sis mesos, o que es té una prova diagnòstica negativa (PCR en les últimes 72 hores o test d'antígens de 48 hores), és obligatori en la restauració, l'oci i per accedir als hospitals.

També et pot interessar

stats