Puig assegura que farà costat al PP en les mesures que mantinguen les polítiques del Botànic

El líder del PSPV ha afirmat en una entrevista a Onda Cero que ho faria per a aconseguir que no es duguen a terme "mesures reaccionàries"

Ximo Puig compareix després de conéixer els resultats electorals
Ximo Puig compareix després de conéixer els resultats electorals / Rober Solsona

El president en funcions de la Generalitat, Ximo Puig, ha considerat que si el PP "manté les polítiques implantades" pel Consell del Botànic "seria absurd no secundar-lo" per a aconseguir que no es duguen a terme "mesures reaccionàries" com la reversió de la universalització de la sanitat.

Així ho ha manifestat en una entrevista amb Carlos Alsina en el programa Más de uno aquest dimarts, en la qual ha descartat anar en la llista valenciana al Congrés de les eleccions del 23 de juliol: "Hi ha hagut algun suggeriment, però no per part del PSOE, de l'executiva federal".

Ha afirmat que el PSPV liderarà l'oposició per a "evitar desvaris" com "que ja s'anuncie que s'acabarà amb la universalització de la sanitat".

Preguntat sobre si es planteja fer costat al PP perquè no governe amb Vox, ha dit que farà costat al Partit Popular per a evitar "mesures reaccionàries". "Per descomptat, si el PP manté aquelles polítiques que nosaltres hem implantat, seria absurd no secundar-lo; jo no vull fer l'oposició que ha fet el PP", ha afirmat.

"Estem disposats a acordar, perquè no es poden fer passos arrere en els drets fonamentals de les persones", ha continuat, encara que ha considerat que està clar que governaran PP i Vox, una cosa a la qual s'ha referit com "resultant del que han decidit els ciutadans".

A parer seu, "en tot moment s'ha plantejat que el PP governarà amb Vox", encara que ha dit esperar que "en les polítiques concretes no siga definitori d'un pas arrere". "No podem fer-nos trampes en el solitari: la realitat és que el PP governarà amb Vox", ha afegit.

Al fet que el marc del debat en la campanya de les eleccions autonòmiques i municipals del 28 de maig haja sigut nacional, ha sumat que "la guerra bruta del PP ha sigut abominable" amb "coses que ja estan judicialitzades, com pintades, campanyes personals, coses absurdes".

"En això no vaig participar i em quede amb la consciència tranquil·la; en la política, com en el colesterol, hi ha política bona i dolenta", ha assegurat.

Sobre el desenvolupament de la campanya, ha afegit que "qui va poder jugar un paper important" com a clau de governs "es va diluir com un terròs de sucre per la incapacitat dels seus líders per a jugar aquell paper", en referència a Ciutadans.

"Espere que en la política espanyola es concerte una nova etapa en la qual la confrontació no siga permanent", ha manifestat Puig, que ha reclamat que en la següent campanya no es torne "a un marc abocat al visceralisme" i ha considerat que, "per descomptat, és possible" que Pedro Sánchez guanye les eleccions.

No sols es vota gestió i hi ha hagut errors per part nostra i per part dels nostres socis

El secretari general del PSPV-PSOE ha insistit que hi ha hagut "una anomalia entre el que és la valoració de la gestió i en vot electoral", i ha destacat que "no sols es vota gestió i hi ha hagut errors per part nostra i per part dels nostres socis".

Preguntat sobre si la investigació a l'exvicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha afectat els resultats, ha dit que no ho creu perquè "va deixar el govern" i ha recordat que l'última legislatura del PP "va acabar amb 149 condemnes per corrupció", mentre que "en huit anys de govern progressista hi ha hagut zero condemnes".

"De fet, vam haver d'apartar el president de la Diputació de València perquè el van imputar i ahir hi va haver una sentència favorable", ha conclòs.

També et pot interessar

stats