Puig anuncia una línia d’ajudes als autònoms dotada amb 57 milions

El president i els agents socials i econòmics creuen que les mesures aprovades pel govern espanyol “van en la bona direcció”.

Puig, en la reunió amb agents socials i econòmics
Puig, en la reunió amb agents socials i econòmics

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la posada en marxa d'una acció directa en favor dels autònoms, que inclourà una línia d’ajudes dotada amb 57 milions d’euros. Aquesta mesura, que té el suport de l’Institut Valencià de Finances (IVF), s’aprovarà la pròxima setmana en un ple del Consell extraordinari.

Puig s’ha reunit al Palau de la Generalitat amb el president de la patronal CEV, Salvador Navarro, el secretari general d'UGT-PV, Ismael Sáez, i el secretari general de CCOO-PV, Arturo León, per tal de valorar les mesures econòmiques del decret aprovat pel govern espanyol davant la crisi oberta per la pandèmia de coronavirus.

El president ha asseverat que l'objectiu és que cap autònom haja de tancar la seua empresa i que ningú “es quede al marge”. Per això, aquest dimecres es constituirà un grup de treball entre l'IVF, la Conselleria d'Economia i els agents socials per a “buscar el millor camí” i la resposta per als autònoms.

Puig ha dit que en aquesta crisi pel coronavirus, “el gran objectiu és que no es destruïsca ocupació”. Per això, ha anunciat també que l'IVF ajudarà les empreses a garantir l'accés al finançament dels bancs i així facilitar que es puguen acollir a les ajudes creditícies.

Mesures en la bona direcció

Tant Puig com els responsables dels agents socials i econòmics han valorat positivament les mesures adoptades per l’executiu espanyol i han analitzat l’aplicació que tindran per a l’economia valenciana, les famílies, empreses i persones treballadores.

Puig ha dit que el decret aprovat pel Consell de Ministres aquest dimarts va “en la bona direcció”, tot i que ha reconegut que no inclou totes les mesures necessàries per a contrarestar aquesta crisi, sobretot pel que fa a la vessant pal·liativa i estructural. Però ha indicat que això ja s’analitzarà més avant.

Els agents socials han coincidit en la necessitat d’establir unes mesures d’aplicació urgent i que després caldrà establir-ne d’altres de caire més estructural. En aquest sentit, Puig ha afirmat que “l’acció econòmica més important que s’ha de fer és véncer la pandèmia”.

Puig ha reclamat “una àmplia tasca divulgativa i d’informació sobre les mesures recollides al decret perquè empreses, pimes i ciutadania s’hi puguen acollir de manera ràpida”.

No obstant això, el president ha destacat que coincideix amb els agents econòmics i socials que “hi ha un espai que no cobreix el decret i és on s’ha d’actuar des de la Comunitat Valenciana”. “Hem de treballar en la garantia de la liquiditat de les empreses a través de línies de crèdit amb l’objectiu que no es destruïsquen llocs de treball”, ha asseverat.

Per la seua banda, Navarro ha valorat positivament la línia d’avals públics per a garantir la liquiditat de les empreses i ha reclamat que “perquè les mesures siguen eficaces s’han d’activar de manera àgil i no discriminatòria” a les diferents branques econòmiques. “Volem enviar un missatge de tranquil·litat a empreses i autonòmics per tal d’evitar decisions precipitades”, ha afegit.

D'altra banda, León ha demanat a la Generalitat que es complementen les mesures de l’Estat. Ha reclamat “establir criteris amb la Direcció General de Treball per a resoldre i tramitar els ERTO per tal que les empreses es puguen adaptar ràpidament a les circumstàncies”. León també ha exigit a la Generalitat que es comprometa a no resoldre cap contracte amb les empreses que presten serveis a la pròpia Generalitat i a les seues empreses públiques.

També et pot interessar

stats