Puig anuncia un pla d'implantació de 170 empreses al Districte Digital que crearà més de 3.000 llocs de treball

84 min.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la implantació de 170 empreses al Districte Digital, que crearan més de 3.000 llocs de treball en l’últim debat de política general de la legislatura.

Concretament, a través del Pla d'atracció d'empreses, se n'implantaran 51 de noves amb 170 treballadors en una primera fase, i 120 empreses i 400 empleats en una segona.

Puig també ha subratllat la importància del sector ceràmic a Castelló. En aquest sentit, ha anunciat que el Consell ha aconseguit la inclusió de “les mesures necessàries per a la repotenciació en el Pla d'inversions a la xarxa d'Iberdrola”, que suposarà que l'energia siga més barata i, per tant, les empreses “podran ser més competitives”.

Així mateix, ha destacat que “Parc Sagunt I és hui un gran espai industrial i ja hem iniciat els tràmits per a impulsar Parc Sagunt II”. De fet, ha anunciat l’impuls, en col·laboració amb l'ajuntament, d’una ampliació de Parc Sagunt I de més de 600.000 metres quadrats, per a donar resposta a propostes immediates d'inversió.

A més, ha avançat que el port de València té previst aprovar en el seu consell en el mes d'octubre els plecs per a la concessió de l'ampliació nord del recinte portuari amb una inversió público-privada de més de mil milions d'euros. Segons el cap del Consell, aquesta inversió “permetrà obrir un espai per a 5 milions de contenidors i evitarà la saturació del port que actualment té una ocupació superior del 70%.”

D’altra banda, el Consell desplegarà la Llei d'àrees industrials “perquè els polígons industrials passen de ser l'últim barri dels municipis a un actiu estratègic de l'economia valenciana”. De fet, Puig ha anunciat que l’Agència Valenciana de la Innovació impulsarà un pla pilot de polígons industrials digitals a Almussafes, que posteriorment s'estendrà a la resta de la Comunitat.

Reunió amb Pedro Sánchez

El president ha anunciat que es reunirà amb el president del Govern central, Pedro Sánchez, la primera setmana d’octubre per a “reafirmar la voluntat d’avançar en el compliment de l’Agenda Valenciana i aportar la nostra posició respecte a les reformes que necessita Espanya”.

Puig també ha avançat l’inici dels treballs de cooperació amb tots els agents econòmics i socials per a l'elaboració d'un pacte per la Indústria de la Comunitat Valenciana.

Segons el president, aquest pacte ha d’establir “un marc estable per a la seguretat jurídica, laboral, el medi ambient, la competitivitat, la qualitat i la promoció de millor i més ocupació en un sector estratègic que ja està prop del 20% de l'economia valenciana.

Reversió de l'àrea de salut de la Marina

El president ha avançat que s’accelerarà el procés de reversió de l'àrea de salut de la Marina, la qual passarà a ser de gestió 100% pública abans d’acabar la legislatura.

Aquesta actuació s’emmarca dins del compromís del Consell per a “recuperar per a la gestió pública aquells departaments privatitzats on era necessari que el ciutadà i no el benefici empresarial tornara a ser el centre”.

Puig ha recordat que, al llarg de la legislatura, el pressupost en sanitat ha augmentat en quasi 900 milions i ha anunciat que el 2019 l’objectiu serà superar els 1.000 milions d’euros respecte a 2015.

El cap de l’executiu valencià també ha anunciat la proposta d’un acord integral d'actuacions per a la reducció de llistes d'espera com a resposta a “una de les grans preocupacions de la ciutadania”.

Així mateix, ha avançat la posada en marxa del Pla Primària, el qual destinarà 90 milions d’euros per a rehabilitació, reformes, condicionament, equipament i ampliació dels centres de salut i consultoris auxiliars.

Reduir el despoblament

D’altra banda, dins de l’estratègia Juntament, el cap de l’executiu ha avançat un Pla de Sanejament dels Municipis Endeutats per damunt del 110%, amb una inversió de 22 milions d'euros “perquè, en sis anys, tots els municipis valencians estiguen sanejats” i “per a evitar que hi haja pobles i ciutats que tinguen hipotecat el futur”.

Així mateix, Puig ha avançat l’impuls  immediat d’un nou fons d’antidespoblament,  dotat amb 3 milions d'euros, “que servirà per a donar suport estable a projectes per a frenar el despoblament”.

Lluita contra la bombolla del lloguer

Puig també ha anunciat l’impuls d’un pla contra la bombolla del lloguer “que consistirà en la creació d’un índex de preus no obligatori, que marcarà el preu raonable d’una vivenda de lloguer en les condicions específiques que presente”.

A més, servirà “per a prioritzar les inspeccions de vivendes deshabitades per tal d’iniciar mesures per a incentivar els grans tenidors d’aquests habitatges a introduir-les al mercat”.

Servei nocturn de Metrovalència

A més, el cap de l’executiu ha avançat que Metrovalencia tindrà servei nocturn els caps de setmana i els festius a partir del final de l’any.

Així mateix, ha fet saber que en el primer trimestre de 2019 es reprendran les obres de la línia T2 (ara L10) del metro de València en una única fase entre el carrer d'Alacant i el de Natzaret.

Creació d’un banc d’ADN públic

El president també ha anunciat la creació d’un banc d'ADN públic “perquè les famílies de les víctimes de la violència de la guerra civil i la repressió de la Dictadura puguen identificar de forma gratuïta les restes dels seus sers estimats”.

Així mateix, ha recordat que el 2019, Alacant serà la Capital de la Memòria. “És necessari fer justícia amb el passat, per poder fer justícia en el present”, ha conclòs.

Adquisició del cim del Penyagolosa

A més, Puig ha avançat que el Consell ha arribat a un principi d’acord amb els propietaris del “mas de Sanaüja” perquè la Generalitat adquirisca el cim del Penyagolosa per a tots els valencians.

Segons el cap de l’executiu, aquest indret és “un espai privilegiat que servirà per a situar-hi el centre d’interpretació del parc natural”.

stats