Puig anuncia plans extraordinaris per a recuperar les zones cremades de la Vall d'Ebo i Begís

El Consell celebrarà un ple extraordinari el 29 d'agost en què s'aprovaran ajudes per als afectats pels incendis

Una imatge de l'incendi de Begís, aquesta dijous
Una imatge de l'incendi de Begís, aquest dijous / Efe (Biel Aliño)

Les dues comarques més afectades pels incendis declarats a la Vall d'Ebo i Begís comptaran amb plans extraordinaris que permeten la recuperació econòmica i social dels territoris, una vegada superada la tragèdia. Ho ha avançat aquest divendres el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de reunir-se amb els agents socials. 

Segons ha explicat, es tracta d'una fórmula similar a la que es va gastar amb el Pla Vega Renhace, després de la DANA que va assotar el Baix Segura ara fa quasi tres anys. 

L'objectiu és fer un pla integral per a intentar superar la situació provocada per aquests devastadors focs, que en el cas de Begís continua avançant sense control i ha arrasat ja 19.000 hectàrees. Així, l'Alt Palància i la Marina Alta podran beneficiar-se de la mesura, que també vol servir d'oportunitat de creixement i futur. 

Aquestes iniciatives se sumaran a unes altres mesures més immediates, com els plans d'ajudes directes als afectats pel foc o la reclamació d'ajudes a l'Estat. 

Consell extraordinari el 29 d'agost

El govern valencià celebrarà un ple del Consell extraordinari i monogràfic el dilluns 29 d'agost per a aprovar ajudes adreçades a les zones afectades pel foc, segons ha informat Puig. Aquest divendres el mandatari ha tancat la data en una reunió de treball que ha mantingut amb la vicepresidenta de la Generalitat, Aitana Mas, i el vicepresident segon, Héctor Illueca. L'administració autonòmica ha precisat que durant la setmana que ve prepararan tota la documentació necessària per a elaborar el decret que regirà el pla d'ajudes.

També et pot interessar

stats