La Generalitat inverteix 16 milions d'euros en el pla Vega Renhace

S'han programat 40 actuacions en diferents municipis del Baix Segura per a millorar la mobilitat i previndre futures inundacions.

El conseller Arcadi España ha explicat als alcaldes del Baix Segura els fons destinats al pla Vega Renhace
El conseller Arcadi España ha explicat als alcaldes del Baix Segura els fons destinats al pla Vega Renhace / @gvaterritori.

Setze milions d'euros en quaranta actuacions en diferents municipis del Baix Segura amb l'objectiu de millorar la nova mobilitat urbana i preparar les infraestructures davant de nous episodis de tempestes destructives com la DANA del passat mes de setembre. Són els fons que està destinant la Generalitat en aquest moment al pla Vega Renhace, i que aquest dimarts ha explicat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, als alcaldes i alcaldesses de la comarca.

"Es tracta d'actuacions relacionades amb la nova normalitat, carrils de ciclovianants o millora de la seguretat viària, a més d'obra de drenatge de les carreteres per a evitar que actuen de barrera en cas de grans pluges", ha explicat España. A més de les accions a curt termini, ja estan en marxa altres plans per a reactivar l'economia de la zona, com la creació d'una gran plataforma logística.

A la reunió han acudit alcaldes i alcaldesses del Baix Segura com Emilio Bascuñana (Oriola), Eduardo Dolón (Torrevella), Antonio Pérez (Rojals), Teresa Belmonte (Bigastre), María Gómez (Almoradí), Antonio Bernabéu (Coix), Pilar Díaz (Xacarella) o Joaquín Hernández (Dolores). També han participat els comissionats de la Generalitat per al pla Vega Renhace, Jorge Olcina i Antonio Alonso.

També et pot interessar

stats