Puig anuncia que el 70% dels valencians tindrà la pauta completa d'ací a dues setmanes

El president de la Generalitat ha remarcat que es tracta d'"un avanç substancial respecte al que estava previst"

Un dels deu punts de vacunació massiva de l'àrea de Salut de la Ribera
Un dels deu punts de vacunació massiva de l'àrea de Salut de la Ribera / Twitter: @GVAlaRibera

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el 70 per cent de la població vacunable de la Comunitat Valenciana haurà rebut la pauta completa per a combatre la Covid-19 durant la tercera setmana d'aquest mes d'agost, és a dir, abans del que estava previst.

Puig ho ha anunciat des de Xàbia en la presentació de la campanya "Stop ofegaments" i del projecte pilot que incorpora l'ús de drons per a salvament i emergències a les platges de la Comunitat Valenciana.

"Des d'aquell moment es començarà amb la vacunació de menors i esperem que per a l'inici de curs tots puguen estar vacunats. És un tema que estan parlant Educació i Sanitat, que tindran una reunió dijous. El que és important és que la tornada a l'escola siga segura i amb algunes restriccions" ha incidit Puig.

"El 9 d'octubre la Comunitat Valenciana serà immune"

La nova data marcada per arribar al 70% dels valencians amb la pauta completa "és un avanç substancial respecte al que estava previst inicialment". L'última vegada que el president havia donat una data per a arribar a aquest 70% de la població vacunada, el passat 21 de juliol, Puig havia marcat com a referència el pròxim 9 d'octubre. Preguntat per aquest canvi en la previsió, el cap del Consell ha incidit en el fet que "el que està clar és que per al 9 d'octubre la voluntat és que la Comunitat Valenciana siga immune".

Tot i el bon ritme de vacunació el president ha recordat que "cal extremar la prudència, utilitzar la mascareta, ser conscients que en tots els espais hem de ser molt responsables. I des d'aquesta perspectiva podrem començar a alçar les restriccions".

El certificat Covid, encara no

A més, el cap del Consell s'ha tornat a pronunciar sobre el certificat Covid per a poder entrar a l'interior de bars, restaurants i discoteques, entre altres locals d'oci i ha afirmat que manté la mateixa postura. "Nosaltres en tot moment hem dit que és una idea interessant, per a estudiar, sobretot en el moment en el qual es garantisca a totes les persones la possibilitat de vacunació. Mentre això no siga així, seria un fet discriminatori" ha manifestat Puig.

També et pot interessar

stats