Puig advoca perquè Catalunya participe en les taules multilaterals amb l’Estat perquè, si no, el debat estarà “coix”

Sobre els indults als líders catalans empresonats, Puig aprecia “un canvi d'atmosfera"

El president de la Generalitat durant la intervenció, aquest dijous, en el Cercle d'Economia
El president de la Generalitat durant la intervenció, aquest dijous, en el Cercle d'Economia / Quique García (Efe)

El president del govern català, Pere Aragonès, ha d'assistir a "totes les taules de negociació multilaterals" amb l'Estat, com el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF). És l’opinió del seu homòleg valencià, Ximo Puig, qui ha defensat aquest matí que un debat estarà “coix” si no hi és Catalunya. 

"Que estiga Catalunya en les taules assegura que és un debat potent, més intens", ha afegit el cap del Consell en declaracions a la 2 i Ràdio 4. El president valencià ha fet aquestes declaracions un dia després de participar en un debat sobre el model territorial, en la reunió del Cercle d'Economia, amb la presidenta de les Balears i els presidents de Galícia i Andalusia.

Ximo Puig veu en Aragonès una "bona voluntat de diàleg" i també aprecia que ha canviat el "tarannà" respecte als seus predecessors en el càrrec.

Sobre els indults als líders independentistes a la presó, Puig ha apuntat que la mera possibilitat de concedir-lo ja està ajudant que "hi haja distensió" en el debat: "Crec que hi ha un canvi d'atmosfera", ha puntualitzat. 

En referència al líder del PP, Pablo Casado, el president de la Generalitat ha assenyalat que els indults estan "per damunt de les fronteres electorals". 

"Em sembla molt distorsionador del que ha de ser l'acció política que el líder de l'oposició diga que de política només han de parlar els polítics", ha afegit Puig.

Així mateix, el cap del Consell ha assenyalat que per al "retrobament necessari" de Catalunya cal "una actitud empàtica per a superar el frontisme".

També et pot interessar

stats