Garamendi (CEOE) defensa els indults si ajuden "que les coses es normalitzen"

El president de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials pensa que son una ferramenta "dins de l'estat de dret"

Antonio Garamendi en una imatge d'arxiu
Antonio Garamendi en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El president de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), Antonio Garamendi, ha afirmat aquest dijous que els indults als condemnats pel 1-O serien benvinguts si porten "que les coses es normalitzen".

En una entrevista en Ràdio 4 i La 2, també ha dit que la CEOE defensa que "l'estabilitat es troba dins de l'estat de dret, i aquest és facultat del govern", que haurà de prendre la decisió final.

Sobre la trobada d'aquest dimecres entre el rei Felip VI i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en la reunió anual del Cercle d'Economia, ha dit que "la foto és bona perquè suposa un acostament al diàleg" i que la clau de la normalitat és l'estabilitat.

Ha lamentat que, després de l'1-O, el PIB de l'economia ha passat del 21% al 19% actual, la qual cosa reflecteix "les conseqüències dels fets" i que el món econòmic necessita confiança.

Fons europeus

Garamendi és optimista sobre el curs de la crisi sanitària i econòmica, i ha destacat que Espanya està "en l'última milla del projecte de vacunes" i que les empreses ja estan vacunant, la qual cosa suposa el pas definitiu perquè el sistema funcione.

Sobre els fons europeus, considera que són una gran oportunitat per a un canvi que ja venia d'abans, perquè el teletreball i la digitalització "ja existien", però que arran de la crisi han evolucionat de manera geomètrica.

Segons Garamendi, caldrà parar esment als fons a la iniciativa privada i a projectes tractors de l'economia, com el cotxe elèctric i el 5G, per la seua transversalitat.

També et pot interessar

stats