Casado a Sánchez: "Per a vosté, donar un colp a l'Estat és concòrdia i trencar la igualtat dels espanyols és convivència"

El president del govern acusa el líder del PP d'usar el rei i la bandera "per a dividir els espanyols"

El president del govern, Pedro Sánchez, i el president del PP, Pablo Casado, aquest dimecres al Congrés dels Diputats
El president del govern, Pedro Sánchez, i el president del PP, Pablo Casado, aquest dimecres al Congrés / Chema Moya (Efe)

El líder del PP, Pablo Casado, ha carregat en la sessió de control al govern del Congrés contra la voluntat del president, Pedro Sánchez, de concedir indults als condemnats pel procés. Casado ha arribat a assegurar que no es pot "caure més baix" perquè "ja fins i tot accepta el referèndum, que va prometre en campanya tipificar com a delicte".

El president del Partit Popular ha afirmat que per a Sánchez "la llei és càstig; l'estat de dret, venjança, i la Constitució, revenja". "Per a vosté, donar un colp a l'Estat és concòrdia, trencar la igualtat dels espanyols és convivència i trencar la unitat d'Espanya és retrobament", ha indicat.

Casado ha tirat en cara al cap de l'executiu que "ja fins i tot accepte el referèndum" i li ha demanat que "aprofite el seu temps perquè no li queda massa". Segons el líder del PP, Sánchez ha demostrat que "no té paraula perquè menteix sempre". "Però ja no enganya ningú. A Espanya ja l'hem calat i a l'estranger també", ha asseverat.

"Per què ataca Espanya i els espanyols? Per a respondre a això té cinc vegades més temps que amb Biden", ha destacat Casado, que ha acusat el president del govern de "fer el ridícul amb Biden".

En la rèplica, el cap de l'executiu, Pedro Sánchez, ha acusat el PP d'utilitzar el rei, la Constitució i la bandera d'Espanya per a "dividir els espanyols". "Nosaltres no utilitzarem ni la Constitució ni la bandera d'Espanya ni la integritat territorial ni la monarquia parlamentària per a dividir els espanyols com sí que fan vostés", ha indicat Sánchez al cap de l'oposició.

El cap de l'executiu ha criticat que el PP es dedique a donar "lliçons de constitucionalisme" quan després "bloqueja" la renovació del Consell General del Poder Judicial. És més, ha assegurat que el PP després "mana a la senyora Ayuso dir incongruències sobre el paper del rei", en al·lusió als indults. "Deixen de donar lliçons de res i posen l'espatlla encara que siga una sola vegada en la seua vida", ha sol·licitat a Casado.

L'indult el situa en la il·legalitat. Acabarà pagant per això davant d'un tribunal Santiago Abascal - President de Vox

En el seu torn, el president de Vox, Santiago Abascal, que també ha qualificat de "ridícul" els 29 segons de passeig amb Biden, ha interpel·lat Sánchez que "l'indult el situa en la il·legalitat" i que acabarà "pagant per això davant d'un tribunal". Abascal ha acusat el president i líder del PSOE d'haver "traït" el rei i el Suprem, els espanyols i els catalans "amb un indult que no han demanat els condemnats".

El líder de Vox ha dit que Sánchez està disposat a quedar-se en el poder "a qualsevol preu". Així, li ha recordat que va prometre fins a cinc vegades que no pactaria amb Bildu i "hui es trauen fotos amb ells i després entra en el forat d'Ortega Lara. No té escrúpols". Sánchez ha respost a Abascal que "són hereus dels que enyoren el franquisme i ací hi ha fills que van defensar la democràcia. És la gran diferència entre vostés i nosaltres".

La presidenta de Ciutadans, li ha recordat a Sánchez que es va mostrar fa anys en contra dels indults i li ha dit al govern que "els eixirà malament anar contra la majoria d'espanyols". "No tenen ni idea del que pateixen els espanyols perquè se centren a indultar als condemnats". Per a Arrimadas, el govern no està centrat a resoldre els problemes de la gent: "No perdonen als espanyols la pujada de la llum, ni la quota als autònoms", ha afegit la portaveu de Ciutadans.

També et pot interessar

stats