Sánchez informarà al Congrés dels indults la primera setmana de juliol

També donarà compte de les conclusions del consell europeu, que tindrà lloc el 24 i 25 de juny

El president del govern espanyol Pedro Sánchez en roda de prems aquest dimarts
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu / EFE

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, compareixerà al ple del Congrés la primera setmana de juliol per a informar dels indults als polítics independentistes presos que preveu aprovar pròximament el govern i per a explicar el consell europeu que tindrà lloc el 24 i 25 de juny.

La junta de portaveus ha aprovat aquest dimarts la compareixença de Sánchez a petició pròpia, que previsiblement serà en el ple del dimecres 7 de juliol.

El president del govern espanyol compareixerà per a explicar els indults que té previst aprovar i per a detallar les conclusions de la pròxima cimera europea, ha explicat la portaveu del PSOE en el Congrés, Adriana Lastra.

Lastra ha recordat que el PP havia sol·licitat la compareixença de Sánchez per a informar sobre les reunions de l'últim consell europeu de maig, però ha aclarit que com que n'hi haurà un altre ordinari els dies 24 i 25 de juny, el president acudirà al Congrés després d'aquestes últimes reunions.

És previsible que els indults puguen ser aprovats en el Consell de Ministres previ a la setmana de la compareixença de Sánchez, encara que Lastra ha puntualitzat que cal mantindre la prudència.

D'altra banda, la portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, ha lamentat que la junta de portaveus haja rebutjat amb anterioritat la seua petició d'un ple monogràfic de Sánchez per a explicar aquestes mesures de gràcia. De fet, en la junta d'aquest dimarts, el PP ha denunciat que el govern i els seus socis parlamentaris "bloquegen" les seues peticions de compareixença.

També et pot interessar

stats