El PSPV de València demana a la Fiscalia que amplie la denúncia per delicte d’odi contra la regidora de Vox

Els socialistes aporten més publicacions que ha fet en les xarxes socials Cecilia Herrero i que l’oposició considera “vexatòries” per a determinats col·lectius

El regidor socialista Borja Sanjuán ha lliurat este divendres a la Fiscalia un document en què demana l'ampliació de la denúncia contra Cecília Herrero / À Punt NTC

El grup municipal socialista de València ha demanat formalment a la Fiscalia una ampliació de la denúncia per delicte d’odi contra l'edil Cecilia Herrero. La Fiscalia manté obertes diligències d'investigació penal sobre esta edil de Vox, que té les competències d'Agricultura i Emprenedoria, pels tuits que va publicar contra l'activista pels drets humans i exdiputat de l'assemblea de Madrid Serigne Mbaye. A més, el regidor socialista Borja Sanjuán ha tornat a demanar a l'alcaldessa, María José Catalá (PP), que "no la mantinga un dia més en el govern" de la ciutat.

Sanjuán ha aportat al ministeri públic més publicacions de les xarxes socials d'Herrero, en les quals fins i tot, ha assegurat, “arriba a donar suport a amenaces contra el president del govern, Pedro Sánchez”.

En l'escrit, el PSPV assegura que les publicacions difoses per Herrero “podrien ser constitutives de delicte d'odi i discriminació per dirigir-se, de forma totalment vexatòria, enfront de persones i col·lectius amb motiu de les seues condicions ètniques, religioses o cultures”.

Entre “les manifestacions greus de racisme i xenofòbia”, el regidor socialista apunta alguns fragments com este: “El moro ens està envaint mentre es rearma. Invasió consentida i patrocinada pel govern traïdor" o "n'hi ha prou de patrocinar al moro. Els recursos nacionals, per als espanyols", així com “no són migrants ni immigrants. Són invasors”.

A més, conten que després de la publicació d'estos missatges, Herrero ha restringit l'accés al seu compte en la xarxa social X "en la qual, de manera recurrent, publicava estos missatges racistes i xenòfobs".

Els socialistes, coincidint amb l’ampliació de la denúncia, han demanat a l’alcaldessa que destituïsca la regidora de Vox: “Catalá manté en el govern una regidora investigada per la Fiscalia i que, a més, ha fet manifestacions on demana obertament que facen vaga els escortes del president; és intolerable”, ha afirmat.

Així mateix, Borja Sanjuán ha recordat que fa més d'un mes de les declaracions "racistes" d'Herrero contra un exedil de Podem a Madrid, per la qual cosa al seu juí, l'alcaldessa "no pot mantindre-la ni un dia més".

També et pot interessar

stats