El govern municipal de València evita la reprovació d'una edil de Vox acusada de racista

El PSPV i Compromís ho havien sol·licitat després que Cecilia Herrero li diguera per X a l’activista Serigne Mbaye que "se'n tornara al seu país"

Ple de l'Ajuntament de València
Ple de l'Ajuntament de València / Europa Press

El vot dels regidors de l'equip de govern municipal de València, conformat pel PP i Vox, ha evitat este dimarts la reprovació de l'edil de la formació d’ultradreta Cecilia Herrero que demanava el PSPV i Compromís per considerar racistes diversos comentaris publicats en la xarxa social X. La moció original del PSPV per a la reprovació de la regidora ha sigut rebutjada i en el seu lloc ha prosperat una alternativa presentada per PP i Vox en la qual es “rebutja qualsevol classe i expressió de racisme en la societat i s'exigeix el compliment i respecte dels principis i regles constitucionals”.

La reprovació de Cecilia Herrero s'havia sol·licitat després de dirigir un comentari a l'activista pels drets humans i exdiputat de l'Assemblea de Madrid, Serigne Mbaye, demanant-li que “se'n torne al seu país”.

L'edil socialista Borja Sanjuán ha insistit que Mbaye és espanyol i ha considerat que no hi ha "res més racista que unir raça i nacionalitat”. “No li hauria dit que s'anara al seu país a algú amb el qual estiguera en desacord, però que no fora negre. Este ple ha de reprovar-ho i crec que quasi tots hi estem d'acord. No puc entendre la moció alternativa, si s'ha de rebutjar qualsevol expressió racista, per què no rebutgem esta? És connivència o covardia?”.

En este mateix sentit s'ha pronunciat la regidora Lucía Beamud, de Compromís, qui ha lamentat que l'alcaldessa, María José Catalá, no es disculpara i que no treballe per mantindre una ciutat “neta d'odi, discriminació i xenofòbia, lliure de càrrecs públics que fomenten el racisme i l'odi”.

Per contra, el portaveu de Vox, Juanma Badenas, ha acusat l'oposició de “veure fantasmes on no n'hi ha”, i ha assenyalat que “no és racisme, sinó justícia” perquè, diu, “la persona a qui defensen va entrar il·legalment a Espanya, va fundar un sindicat de manters que atacava comerciants honrats i ha fet una crida a la guerra contra la policia”.

També et pot interessar

stats