El PSPV reestructura el govern municipal de Paterna després de l'eixida de Compromís

El consistori es dividirà en sis grans àrees dirigides per l'alcalde i pels cinc regidors i regidores socialistes.

Ajuntament de Paterna
Ajuntament de Paterna / Europa Press

L'alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, ha reestructurat aquest divendres la Junta de Govern Local, que passa a estar integrada únicament pels cinc edils socialistes Núria Campos, Eva Pérez, Julio Fernández, Paqui Periche i José Manuel Mora. El consistori estarà dividit per tant en sis grans àrees, incloent-hi la ue gestiona el cap del govern municipal.

La decisió s'ha adoptat després de la renúncia a formar part de l'equip de govern de Compromís motivada, segons va anunciar dijous el primer tinent d'alcalde, Juanma Ramón, per la gestió de l'alcalde de l'anomenat Puerto Mediterráneo, un projecte que preveu construir un centre comercial i d'oci en milió i mig de metres quadrats a Paterna.

El tinent d'alcalde explicava que les desavinences existents entre les dues formacions pel projecte s'han arrossegat durant tota la legislatura. La ruptura definitiva s'ha desencadenat després de la firma per part de Sagredo del decret d'inici de la modificació del Pla general d'ordenació urbana (PGOU) per a la instal·lació del renovat Puerto Mediterráneo per part de la promotora Intu Mediterrani.

Segons ha informat l'Ajuntament de Paterna, els cinc regidors i regidores socialistes seran nomenats tinents d'alcalde, i assumiran "immediatament" totes les competències de les noves regidories. L'alcalde, Juan Antonio Sagredo, que ja va dir que els socialistes continuaran governant en solitari fins a les eleccions, ha anunciat que el govern municipal tornarà a tindre una composició "pràcticament similar a la que va mantindre durant el primer any i mig de legislatura", quan Compromís encara no formava part del govern local.

A més de l'alcaldia, Sagredo mantindrà en la nova organització les àrees d'Indústria, Empresa i Universitat, Comunicació, i a més passa a assumir de nou Hisenda i Arxiu.

L'edil Núria Campos assumeix les competències de Seguretat, Infraestructures i Medi Ambient, mentre que Eva Pérez gestionarà l'Àrea de Sostenibilitat i Atenció a la Ciutadania. Julio Fernández dirigirà l'àrea de Protecció a les Persones i Participació Ciutadana i Paqui Periche, per la seua banda, estarà al capdavant de Tradicions, Cultura i Foc. Per últim, José Manuel Mora serà el responsable de l'Àrea d'Educació, Joventut i Esports.

També et pot interessar

stats