El PSOE de Vila-real i el de Sagunt s'unixen al PP per a demanar la revisió immediata de la llei del "només sí és sí"

Els grups municipals socialistes d'aquestes dues ciutats han votat a favor de la moció que els populars han presentat en contra de la llei

El PPCV en la concentració per a demanar la derogació de la llei del "només sí és sí"
El PP de la Comunitat Valenciana en la concentració per a demanar la derogació de la llei del "només sí és sí" / À Punt NTC

El PP ha aconseguit el suport del PSOE en onze de les 69 grans ciutats i municipis de més de 50.000 habitants on ja s'ha debatut la seua moció en què insta el govern de Pedro Sánchez a rectificar amb urgència l'anomenada llei del "només sí és sí". En territori valencià trobem aquest suport a Sagunt (Camp del Morvedre) i Vila-real (Plana Baixa), totes dues governades pels socialistes en solitari. 

La resta de municipis on ha tirat endavant la proposta dels populars són Arganda del Rey, Valdemoro, Marbella, Vélez-Málaga, Lorca, Talavera de la Reina i San Cristóbal de la Laguna, així com les ciutats de Burgos i Terol.

El PP, que dirigeix Alberto Núñez Feijóo, està decidit a continuar amb la seua ofensiva contra l'executiu de coalició de PSOE i Unides Podem i portarà la moció a més plens municipals si no hi ha un canvi legal de manera immediata. 

A Sagunt, Vox va optar per l’abstenció. A Vila-real, Compromís i Podem hi van votar en contra.

Dissabte de concentracions

Aquest dissabte el partit ha promogut concentracions a València, Alacant i altres ciutats espanyoles. En aquestes protestes han sol·licitat la destitució de la ministra d'Igualtat, Irene Montero, i han urgit Pedro Sánchez a assumir responsabilitats polítiques per haver avalat aquest "nyap" legal sabent de bestreta les conseqüències, segons fonts populars.

El PP qualifica l’aplicació de la llei d’"alarma social”

Fins ara el PP ha portat aquestes mocions a un total de 69 plens municipals i ha aconseguit aprovar-la en 39 municipis de més de 50.000 habitants, cosa que suposa el 56,5%.

En aquests textos es demana al govern la "revisió immediata, per la via d'urgència" de la llei perquè "els qui cometen delictes sexuals puguen tindre, com més prompte millor, les mateixes penes que estaven en vigor fins al setembre del 2022, “i que s'han vist rebaixades amb la regulació actual".

El PSOE va presentar dilluns una proposició per a iniciar aquest canvi legal, però la mesa del Congrés encara no l'ha qualificada, una dilatació del tràmit parlamentari que ha criticat el Grup Popular.

També et pot interessar

stats