El PSOE suspén de militància Josep Maria Cataluña per l'operació Assut

L'exresponsable de Finances del PSPV-PSOE va declarar dissabte passat en la caserna de la Guàrdia Civil a Patraix

Alfons Grau, en el moment de ser detingut en el marc de l'operació Assut
Alfons Grau, en el moment de ser detingut en el marc de l'operació Assut / À Punt NTC

El PSOE ha obert expedient disciplinari i ha suspés cautelarment de militància l'exresponsable de Finances del PSPV-PSOE Josep Maria Cataluña després de la seua imputació en el conegut com cas Assut, que investiga el suposat cobrament de comissions irregulars a l'Ajuntament de València. La resolució de l'executiva federal socialista, datada dissabte passat, s'ha adoptat en considerar que si es verifica la vinculació amb aqueix cas de Catalunya, qui ara no ocupa cap càrrec en el partit i és militant de l'agrupació de Gilet (València), podria haver incorregut en faltes greus i molt greus dels estatuts del partit.

La causa, declarada secreta i oberta per delictes de suborn, falsedat documental, blanqueig de capitals, contra la Hisenda Pública i tràfic d'influències, es dirigeix des del jutjat d'instrucció número 13 de València. La segona fase de l'operació Assut ha suposat de moment la detenció de tretze persones, a les quals la titular del jutjat d'instrucció considera grup criminal. En la llista de detinguts es troben Alfonso Grau, exvicealcalde de València (PP), l'exsubdelegat del govern a la Comunitat Valenciana, Rafael Rubio (PSPV-PSOE), l'empresari Jaime María Febrer, l'exalcaldessa de Xixona, Rosa Verdú, i un regidor d'aquesta població, tots dos del PP, a més de l'empresari valencià Federico Ferrando (germà de Rafael Ferrando, expresident de la patronal valenciana), i el responsable dels serveis jurídics de l'empresa pública Divalterra, José Luis Vera.

També han sigut citades a declarar en la causa, encara que no detingudes, altres persones, entre elles José María Cataluña. Ho va fer dissabte passat a la caserna de la Guàrdia Civil de Patraix. Els agents de la UCO es van personar dijous passat en el domicili de Cataluña per a practicar un registre pels fets que s'investiguen.

Rubio i Grau van ingressar a la presó el cap de setmana, així com tres empresaris detinguts, entre ells Jaime María Febrer, després que la jutgessa que instruïx el cas dictara presó provisional, incomunicada i sense fiança per als cinc en apreciar risc de destrucció de proves.

També et pot interessar

stats