La jutgessa considera que els quinze detinguts per l'operació Assut són un grup criminal

Aquest dissabte presten declaració tretze de les quinze persones arrestades, entre elles Alfonso Grau i Rafael Rubio

Alfons Grau, en el moment de ser detingut en el marc de l'operació Assut
Alfons Grau, en el moment de ser detingut en el marc de l'operació Assut / À Punt NTC
15 de maig 2021 - 18:26

La titular del jutjat d'instrucció número 13 de València, que aquest dissabte ha rebut els tretze detinguts de la segona fase de l'operació Assut, considera que són un grup criminal.

Al llarg de la jornada han prestat declaració, primer Alfonso Grau, exvicealcalde de València (PP), i després la resta de persones detingudes en el marc de l'operació Assut, entre les quals destaca l'exsubdelegat del govern a la Comunitat Valenciana, Rafael Rubio (PSPV-PSOE) i l'empresari Jaime María Febrer.

En la llista dels detinguts que declaren davant la magistrada figuren altres dos polítics, l'exalcaldessa de Xixona, Rosa Verdú, i un regidor d'aquesta població, tots dos del Partit Popular, a més de l'empresari valencià Federico Ferrando -germà de Rafael Ferrando, expresident de la patronal valenciana- i el responsable dels serveis jurídics de l'empresa pública Divalterra, José Luis Vera.

També han citat a declarar aquest dissabte uns altres investigats que no van ser detinguts, com és el cas de l'exresponsable de les finances del PSPV-PSOE, José María Cataluña, que ho ha fet a la caserna de la Guàrdia Civil de Patraix.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià, la causa, sota secret de sumari, s'ha obert pel presumpte cobrament de comissions irregulars a l'Ajuntament de València, a més dels delictes de prevaricació, suborn, falsedat documental, blanqueig, tràfic d'influències i associació il·lícita.

La titular del jutjat continua tramitant una instrucció que va començar el 2017, però que no va saltar a la llum pública fins al 2019, amb la detenció de José María Corbín, l'advocat i cunyat de l'exalcaldessa de València Rita Barberá.

També et pot interessar

stats