El PSOE recorrerà davant del Suprem contra la decisió de no revisar els vots nuls de Madrid

Els socialistes mantenen l'esperança de recuperar l'escó que els va arrabassar el PP després del recompte del vot CERA

Pedro Sánchez en les celebracions a la seu del PSOE a Madrid aquest diumenge
Pedro Sánchez celebra els resultats de les eleccions generals del 23J a la seu del PSOE a Madrid / Efe

El PSOE recorrerà davant del Tribunal Suprem contra la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de no revisar els 30.302 vots nuls registrats a Madrid. Així ho han anunciat aquest dijous fonts de la direcció de Ferraz.

Aquestes mateixes fonts han precisat que encara no s’ha establit data per al recurs, quan queda exactament una setmana perquè es constituïsquen les Corts Generals, amb els resultats de les eleccions del 23 de juliol.

El partit liderat per Pedro Sánchez va presentar un primer recurs davant de la Junta Electoral de Madrid en finalitzar l'escrutini general amb el vot exterior. Aleshores, es va confirmar que l'últim diputat per Madrid que es disputaven els dos partits majoritaris va ser finalment per al Partit Popular. D’aquesta manera, els populars aconseguien 137 escons, un més que la nit del 23J, mentre que els socialistes se'n quedaven amb 121 (un menys que en el recompte inicial).

Sengles negatives de la Junta Electoral de Madrid i de la Central

Aquest recurs va ser desestimat el 30 de juliol, per la qual cosa els socialistes van elevar la petició a la Junta Electoral Central, que també va rebutjar la pretensió dels socialistes de repetir l'escrutini, al·legant que els socialistes "no adduïen cap irregularitat en l'escrutini general per a justificar la repetició que sol·liciten".

En paraules de la JEC, el PSOE es va limitar "a invocar el seu dret a revisar el vot nul tot indicant la proximitat en el nombre de vots necessaris per a modificar la distribució d'escons en la circumscripció de Madrid".

Per a l’òrgan, aquestes al·legacions no poden ser tingudes en compte perquè resulten contràries "al procediment establit per la llei electoral, la qual cosa faria inviable complir amb els terminis previstos".

També et pot interessar

stats