La protecció als gossos de caça divideix el govern i paralitza la nova llei de benestar animal

Unides Podem assegura que no es pot discriminar uns animals d'uns altres només per la seua activitat

Un gos de caça, en una imatge d'arxiu
Un gos de caça, en una imatge d'arxiu / Shutterstock

Les desavinences entre PSOE i Unides Podem pel tractament legal dels gossos de caça ha provocat la suspensió de la ponència, reunida aquest dimarts en la Comissió de Drets Socials en el Congrés, per a la tramitació del projecte de llei de benestar animal.

En tot cas, la ministra d'Assumptes Socials, Ione Belarra, ha assegurat que confia a aconseguir un acord que evite que el projecte de llei decaiga, a causa de la falta de consens en un acord previ de govern. “Crec que ningú entendria que una llei que prové del govern puga caure”, ha dit la ministra en resposta a un periodista en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Després que el Consell de Ministres aprovara l’estiu passat aquest projecte de llei impulsat per Ione Belarra, el grup socialista va presentar esmenes per a excloure de la protecció d'aquesta norma als gossos de caça. Belarra ha argumentat que “ningú entendria” que es deixara “desprotegits als gossos de caça, quan precisament l'objectiu de la llei era que tots els animals quedaran protegits enfront del maltractament i de l'abandó”.

Des d’Unides Podem han reiterat en diverses ocasions que l'exclusió dels gossos de caça d'aquesta iniciativa manca d'encaix jurídic, perquè no es pot discriminar uns animals d'uns altres només per la seua activitat.

El PP demana un acord per protegir la caça

El Partit Popular a la Comunitat Valenciana exigeix un acord perquè "no es prohibisca la caça" a través d'aquesta llei. "Les organitzacions agràries i el sector cinegètic exigeixen una solució. Hi ha una reculada en la sensibilitat cap al món rural" ha afirmat Elisa Díaz, diputada per Alacant a les Corts.

També et pot interessar

stats