Belarra remarca que la nova llei de protecció animal inclou també els gossos de caça

Algunes associacions animalistas han posat en dubte que la nova norma considere aquests animals "éssers sentents", amb els mateixos drets que la resta dels animals de la seua espècie

La ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra
La ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra / Europa Press

Polèmica al voltant de la  llei de protecció animal. La ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, ha recordat aquest dilluns que la nova norma de benestar animal concedeix el mateix grau de protecció a totes les espècies i que qualsevol que tracte bé els animals "pot estar tranquil", inclosos els caçadors amb els seus gossos.

En declaracions en TVE, Belarra s'ha referit així a la polèmica que ha suscitat l'avantprojecte de llei de protecció animal, aprovat recentment pel govern espanyol, en algunes associacions animalistes que han posat en dubte que la nova normativa considere els gossos de caça "éssers sentents", amb els mateixos drets que la resta dels animals de la seua espècie.

"Tothom sap que els gossos són gossos, independentment del que fan; necessitem que tots els animals en aquest país gaudisquen de la mateixa protecció, independentment del lloc on visquen o a què es dediquen", ha subratllat la ministra.

En aquest sentit, ha recordat que l'objectiu de la futura llei és equiparar Espanya amb altres països europeus i "acabar d'una vegada per sempre amb la impunitat dels maltractadors d'animals" i amb l'abandó, per a donar resposta a una qüestió que ha qualificat de "sensibilitat social creixent" i "de sentit comú". Belarra ha incidit que "tot el que tracte bé els seus animals pot estar ben tranquil perquè aquesta llei no l'afecta. El que es veurà afectat és qui no els tracte bé".

Un advertiment que la ministra ha fet extensiu a qualsevol propietari de gossos, inclosos els caçadors, als quals ha assegurat que "no tindran cap problema" si els presten la cura deguda.

També et pot interessar

stats