Podem proposarà al Consell de Ministres intervindre els preus dels productes bàsics la cistella de la compra

Si el PSOE no acceptara aquesta iniciativa, plantegen establir bonificacions, com es va fer amb la gasolina i el gasoil

El preu de la cistella de la compra serà un dels grans beneficiats amb les noves mesures
Una persona ix d'un supermercat amb la compra, en una imatge d'arxiu / Alberto Ortega (Europa Press)

L’última de les mesures anticrisi del govern, la reducció de l’IVA dels aliments de primera necessitat, no ha tingut l’efecte esperat i les associacions de consumidors han advertit com els supermercats han aprofitat per a apujar el preu dels seus productes. Per aquest motiu, la ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, ha anunciat aquest dilluns que proposaran als socis de govern "intervenir el mercat i fixar preus màxims, com ja vam fer amb les mascaretes".

"La pujada de preus de la cistella bàsica és insuportable per a les famílies i que els grans supermercats ho aprofiten per a folrar-se, és indecent", ha condemnat Belarra. En concret, ha suggerit "fixar el preu de cadascun dels productes d'una cistella bàsica d'aliments al preu que tingueren el dia 20 de febrer, quan va començar la invasió d'Ucraïna".

Al mateix temps, ha oferit "establir ajudes directes als xicotets comerços d'alimentació, perquè puguen continuar funcionant amb els preus intervinguts sense pèrdues". Quant als supermercats, Belarra ha afirmat que se'ls oferirà un gravamen extraordinari per a sufragar la mesura i ha advertit que imposaran greus sancions als qui ho aprofiten per a augmentar beneficis.

"Si el PSOE no acceptara la intervenció de preus, plantegem una altra possibilitat per a facilitar la negociació: establir bonificacions, com vam fer amb la gasolina i el gasoil", ha afirmat la ministra, qui ha conclòs l'anunci assegurant que "això és massa important perquè el govern de coalició no hi intervinga".

També et pot interessar

stats