"Progressos" amb "dificultats" en la recta final de les negociacions per a renovar el poder judicial

El govern espanyol i el PP albiren un acord pròxim per a posar fi als quatre anys d'interinitat del govern del poder judicial

La portaveu del govern espanyol i ministra de Política Territorial Isabel Rodríguez
La portaveu del govern espanyol i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez / Javier Lizón (Efe)

Les negociacions per a renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) avancen i ja estan en "la fase final", que és "més complicada", segons ha informat la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Rodríguez ha assenyalat que estan abordant "els temes més complexos" i progressen, "encara que no sense dificultats".

La portaveu ha apostat per la prudència per a poder arribar a un acord i ha rebutjat parlar de noms de persones concretes o revelar si una d'aquestes dificultats és el veto del PP a la candidatura de la secretària d'Estat contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell, proposada per Podem per a formar part del nou Consell.

"Estem en el final d'aquests treballs, en la part més complexa, però amb el desig que es resolga com més prompte millor, perquè ja anem tard", ha resumit després de recordar que des de la dimissió de Carlos Lesmes com a president del CGPJ la situació s'ha agreujat. Per això l'acord ha d'arribar "prompte".

També el PP veu pròxim un acord, segons ha assenyalat hui la secretària general, Cuca Gamarra, que ha assenyalat que la negociació està "molt" avançada i treballen per a aconseguir un pacte "com més prompte millor", "per què no" aquesta setmana. 

També et pot interessar

stats