Sumar, el projecte impulsat per Yolanda Díaz, arriba a València aquest dissabte

Segons la ministra de Treball, fins a febrer no desvelarà si es llança a liderar una candidatura a les generals de 2023

Vicepresidenta del Govern i ministra de Treball, Yolanda Díaz, en l'acte Sumar de Logronyo
Vicepresidenta del govern i ministra de Treball, Yolanda Díaz, en l'acte Sumar de Logronyo / Europa Press

El procés d’escolta a la societat civil del projecte Sumar, impulsat per la vicepresidenta del govern i ministra de Treball, Yolanda Díaz, arribarà aquest dissabte a la Comunitat Valenciana. L’esdeveniment tindrà lloc a les 11:30 en Fira València, un acte del qual no s’han donat més detalls.

Yolanda Díaz fa mesos que recorre Espanya en un procés d’escolta a la societat civil. El projecte tracta d'escoltar, dialogar i construir un projecte ciutadà per a la dècada vinent. Tot i això, segons ha dit, fins a febrer no desvelarà si finalment es llança a liderar una candidatura a les generals de 2023.

València va acollir fa un any l'acte "Altres polítiques", que va reunir a Díaz, a la que aleshores vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la líder de Més Madrid, Mónica García; i la portaveu del MDyC a Ceuta, Fàtima Hamed.

Aquest acte, al qual no van assistir dirigents de Podem, com la secretària general i ministra de Drets Socials, Ione Belarra, i la ministra d'Igualtat, Irene Montero, va ser considerat l'inici d'una futura candidatura electoral àmplia.

L'arribada de Díaz es produeix ara en un context bastant diferent, especialment, per la sortida de Mónica Oltra del Consell després de la imputació pel suposat encobriment dels abusos sexuals a una menor tutelada per la Generalitat per part del seu exmarit.

També et pot interessar

stats