Oltra torna a demanar la unificació de les acusacions populars

La defensa considera que hi ha "convergència d'interessos" entre l'Associació Gobierna-te i Vox

Imatge de l'arribada de Mónica Oltra a la Ciutat de la Justícia de València durant per a declarar davant el jutge
Imatge de l'arribada de Mónica Oltra a la Ciutat de la Justícia de València per a declarar davant el jutge / Agències

La defensa de l'exvicepresidenta del Consell Mónica Oltra ha recorregut contra la negativa judicial a la unificació de les dues acusacions populars contra ella en la causa que investiga un suposat encobriment en la Conselleria d’Igualtat dels abusos sexuals a una menor tutelada per part del seu exmarit, en considerar que "no és ajustada a dret".

El titular del jutjat d'instrucció 15 de València va acordar el 19 d'octubre desestimar la sol·licitud d'Oltra que les acusacions populars personades en aquesta causa, l'Associació Gobierna-te i el partit polític Vox, exerciren amb un mateix advocat.

Segons el recurs d'apel·lació, la defensa d'Oltra demana que es revoque la negativa al fet que només les acusacions populars (i no totes les acusacions) litiguen junts, en considerar que hi ha "convergència d'interessos" de les dues acusacions populars.

Les acusacions de Gobierna-te i Vox "no és que tinguen similituds objectives i subjectives, simplement són les mateixes", assenyala el recurs, que afig que el partit va fer una "mera adhesió" a la denúncia de l'acusació particular, exercida per la menor abusada, i a la querella presentada per Gobierna-te, i demanava "mil·limètricament" el mateix i contra les mateixes persones.

La defensa d'Oltra posa l'exemple del cas de l'operació Púnica, on hi ha més de 200 imputats i malgrat haver-hi diverses acusacions populars "totes ho fan sota la direcció lletrada d'una d'elles, sense que siga procedent en valoracions numèriques comparatives irrellevants".

A més, assenyala que, després de més d'un any d'instrucció, "i perfectament sabedors que no hi ha cap irregularitat respecte al fons de l'assumpte", l'interés de totes dues acusacions és mantindre obert el procés, amb "la reiteració de diligències de naturalesa prospectiva o inútils" per a allargar la instrucció.

La defensa d'Oltra exposa que, d'una banda, compareix la fundadora de Vox a València, Cristina Seguí, "camuflada amb una associació", i d'altra banda, el partit polític Vox, i indica que l'existència d'interessos aliens a l'administració de justícia "amb exclusives finalitats personals suposa la utilització fraudulenta" de la institució de l'acusació popular.

També et pot interessar

stats