El president Puig descarta ara noves restriccions generals per Cap d'Any i Reis

El president havia dit dijous passat que la interdepartamental estudiaria aquesta setmana restriccions de cara a Cap d'Any, però aquest dilluns ha deixat en mans dels ajuntaments noves mesures

Puig i Barceló, aquest dilluns, a Alacant
Puig i Barceló, aquest dilluns, a Alacant / GVA
27 de desembre 2021 - 12:35

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha descartat aquest dilluns prendre noves mesures restrictives pel repunt de contagis. Puig ha fet aquestes declaracions després de reunir-se a Alacant jutament amb la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, amb experts del Programa Valencià d'Investigació Vacunal. El president havia anunciat dijous passat que aquesta setmana es reuniria la interdepartamental per a estudiar restriccions de cara a Cap d'Any. Un anunci que finalment no es concretarà, segons es dedueix de les paraules d'aquest dilluns del president.

Puig, aquest dilluns, en roda de premsa
Puig, aquest dilluns, en roda de premsa / À Punt NTC

El cap del Consell ha demanat que per Cap d'Any no hi haja aglomeracions i que es gaste la mascareta. També ha posat en valor la vacunació a la Comunitat Valenciana i ha tornat a emfatitzar la necessitat "emocional" dels ciutadans. El Consell deixa en mans dels municipis l'organització d'actes durant la resta de les festes de Nadal sota el "sentit comú". "Cal assumir el lideratge local i fer les coses amb la màxima seguretat", segons Puig, qui ha comentat que la Generalitat ha dit "el que havia de dir" perquè "cada municipi té les seues pròpies característiques".

Al llarg de la roda de premsa, Puig ha detallat que en un any el 94,54% de la població està vacunada (4.242763 persones) i que s'han administrat 9.433.33 dosis d’una vacuna contra la covid. "Si es posaren en fila totes les agulles utilitzades, arribarien del Pilar de la Foradada a Morella o Vinaròs: 415 quilòmetres", ha emfatitzat. "3.600 litres de vacuna aproximadament", ha afegit el president, satisfet del procés de vacunació, que ha atribuït als professionals sanitaris i a la corresponsabilitat de la ciutadania de la Comunitat Valenciana.

La Conselleria de Sanitat Universal ha llançat una nova aplicació (APP) per al certificat covid amb l'objectiu de facilitar el compliment de les mesures i generar un ambient favorable a la prevenció. L'aplicació es posarà en marxa aquest mateix dilluns.

El general d'Alacant serà l'Hospital Doctor Balmis

Puig ha anunciat també durant la seua intervenció que l'Hospital General d'Alacant passarà a dir-se Doctor Balmis, en homenatge al metge alacantí que en el segle XIX es va embarcar per a portar la vacuna de la pigota a Amèrica, les Filipines i Àsia.

També et pot interessar

stats