El president del Parlament català ajorna el ple d'investidura de Jordi Sànchez

Torrent proposarà una querella contra el jutge Llarena, que ha denegat el permís perquè l'expresident de l'ANC puga assistir al debat.

Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya
Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya / EFE

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha ajornat el debat d'investidura de Jordi Sànchez que estava convocat per a divendres i ha convocat una reunió extraordinària de la Mesa per a donar resposta a una "vulneració de drets", segons un comunitat de la cambra autonòmica catalana. Fonts del Parlament han explicat que Torrent proposarà que la cambra catalana es querelle contra el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. 

Torrent ha pres la decisió després que Llarena no haja permés que el candidat dels partits independentistes Junts per Catalunya i Esquerra Republicana puga assitir a la sessió. El jutge li ha denegat l'assistència en considerar que persisteix el risc de reiteració delictiva. Alhora, tampoc no li ha permés ser investit per videoconferència, una opció contemplada. 

Sànchez, expresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), en presó preventiva i sense fiança des del 16 d'octubre per un presumpte delicte de sedició, va demanar al magistrat poder ser triat president en virtut de la resolució de l'ONU que instava Espanya "a prendre totes les mesures necessàries per a garantir que Sànchez puga exercir el seus drets polítics". La demanda la va presentar davant de les Nacions Unides en considerar que el Tribunal Suprem estava vulnerant els seus drets. Jordi Sànchez ja va intentar ser investit president de la Generalitat de Catalunya al març i el jutge Llarena ho va rebutjar. 

L'Audiència Nacional deixa en llibertat la detinguda dels CDR i descarta el terrorisme

Mentrestant, el jutge de l'Audiència Nacional, Diego de Egea, ha ordenat la llibertat provisional amb mesures cautelars per a Tamara Carrasco, detinguda dimarts passat a Viladecans (Barcelona) en l'operació policial contra els autoanomenats Comités de Defensa de la República (CDR) en ser acusada de coordinar-los, presumptament. 

El magistrat, que ha actuat en contra del criteri de la fiscalia, li atribueix un delicte de desordes públics i descarta els delictes de terrorisme i rebel·lió que li imputava la Guàrdia Civil. Alhora, el jutge de l'Audiència Nacional dictarà una orde de detenció contra la segona persona que dimarts no va poder ser arrestada en l'esmentada operació policial. 

 

I a Escòcia, el tribunal d'Edimburg que decideix sobre l'euroorde cursada també per Pablo Llarena per a la detenció de Clara Ponsatí no prendrà cap decisió fins l'agost. La cort necessitarà una nova audiència per a decidir com ha de procedir en la petició d'extradició, i fins al dia 15 de maig no hi ha prevista la celebració de la pròxima vista preliminar. 

També et pot interessar

stats