La cap de premsa de Camps dona suport a la seua versió i nega l’amistat amb el Bigotes
S’ha mostrat "absolutament convençuda" que l’expresident no va donar instruccions per a contractar Orange Market
La que fora cap de premsa de l'expresident valencià Francisco Camps i secretària autonòmica de comunicació ha donat suport a la seua versió en el judici del cas Gürtel en el qual està acusat i ha negat que aquest tinguera una relació d'amistat amb un dels capitostos de la xarxa, Álvaro Pérez, El Bigotes, sinó més prompte de "cortesia".
"Relació d'amistat, no", ha indicat Núria Romeral en l'Audiència Nacional sobre un assumpte controvertit en el judici davant les versions contràries aportades davant el tribunal: Camps ho nega —"tot això és un muntatge"—; El Bigotes diu que eren "amics" des del 2003 i que "tothom" ho sabia i la Fiscalia sosté que tenien una "estreta relació" i que hi ha indicis que l’expresident va donar instruccions per a contractar amb Gürtel.
Romeral també ha negat açò últim i s’ha mostrat "absolutament convençuda" que l'expresident no va donar cap indicació a l'exdirectora general de Promoció Institucional Salvadora Ibars, també acusada, per a adjudicar el muntatge d'un expositor de la fira Fitur 2009 a l'empresa estrela de la Gürtel a València, Orange Market.
La testimoni, que també ha negat que Camps prometera treball a Álvaro Pérez en la Comunitat Valenciana, ha assenyalat que ella va conéixer El Bigotes a la fi dels noranta en els actes del PP, on era "habitual" que coincidira amb l'expresident de la Generalitat valenciana. Aquesta versió és contrària a la de l’empresari i altres acusats al llarg del judici. Ha descrit Pérez com un "personatge curiós i peculiar, un home que el veus una vegada i no l'oblides", però també un "individu solvent" des del punt de vista professional.
També ha declarat l'exconsellera valenciana de Turisme Ángelica Such Ronda, que va ser absolta d'un judici de Gürtel i que ha negat haver rebut cap indicació de Camps "per a res".
Aquesta ha sigut l'última de les quatre sessions programades aquesta setmana, en què han declarat altres testimonis, com ara un tècnic de la Generalitat que va al·ludir a un canvi de reglament el 2004 que modificava el procés de tramitació d'expedients de contractació i que, en la seua opinió, es va traduir en "un intent de controlar les adjudicacions".
L'expresident de la Generalitat Valenciana, que s'asseu al banc dels acusats amb tres dels seus exconsellers i més d'una vintena d'acusats, s'enfronta a una petició de la Fiscalia de dos anys i mig de presó i deu d'inhabilitació.