El PPCV veu la detenció de l'exassessor d'Ábalos com "la punta de l'iceberg"

Vox exigeix responsabilitats a l'exministre socialista, mentre que Compromís demana a Sánchez que explique la "sospitosa" destitució d'Ábalos. El PSPV vol esperar a la investigació i defensa la "contundència" contra la corrupció

El diputat del PSOE José Luis Ábalos durant una sessió plenària, en el Congrés dels Diputats
El diputat del PSOE José Luis Ábalos durant una sessió plenària al Congrés / Eduardo Parra (Europa Press)

El PPCV creu que la detenció de l'exassessor del diputat del PSOE per València José Luis Ábalos és "només la punta de l'iceberg d'una presumpta trama d'adjudicacions irregulars entre el govern de Pedro Sánchez i les empreses de la seua mà dreta".

Així s'ha posicionat la portaveu adjunta del PP a les Corts, Laura Chuliá, sobre la investigació a Koldo García, exassessor d'Ábalos, sobre presumptes mossegades en la venda de material sanitari durant la pandèmia.

Sobre si Ábalos ha de deixar l'acta en el Congrés, la diputada popular sosté que és una decisió que ha de prendre ell i que "està clar que hi ha un responsable màxim que és Pedro Sánchez".

A més, ha assenyalat que "costa creure que l'exministre i encara diputat socialista no tinguera coneixement de res" i ha al·ludit al fet que va ser titular de Transports del govern de Pedro Sánchez i Diana Morant, ministra de Ciència i acabada de proclamar líder del PSPV.

Vox sosté que l'exministre ha d'"assumir les seues responsabilitats"

Per part de Vox, la síndica a les Corts, José María Llanos, ha assegurat que la notícia no els sorprén perquè és "una cosa instaurada en el Partit Socialista".

Així ha instat Ábalos a "assumir les seues responsabilitats, que són molt greus", si bé ha remarcat que cal deixar treballar la justícia i no caure en una "pena de telenotícies".

Compromís exigeix a Sánchez que explique la "sospitosa" destitució d'Ábalos

El diputat de Compromís a les Corts Gerard Fullana ha exigit al president del govern, Pedro Sánchez, que done explicacions sobre la destitució de José Luis Ábalos com a ministre de Transports. Considera que va ser "com a mínim sospitós" d'acord amb la detenció del seu exassessor Koldo García Izaguirre en una investigació sobre la compra de mascaretes durant la pandèmia per més de 53 milions d'euros.

A més, ha defensat que Ábalos ha d'aportar més informació i explicacions i no limitar-se a mostrar-se "estupefacte", així com que "possiblement serà oportú fins i tot una comissió d'investigació" al Congrés sobre aquest cas.

Respecte a si Ábalos, diputat per València, hauria de deixar el seu escó, Fullana ha emplaçat a com avance la investigació judicial, però ha posat l'accent en el fet que Compromís condemna absolutament "tots els càrrecs polítics que s'han aprofitat de la pandèmia per a lucrar-se".

A partir d'ací, ha afirmat que "el que ha de fer Pedro Sánchez és dir la veritat: si coneixia aquestes informacions quan va destituir el ministre".

El PSPV demana esperar a la investigació i defensa la seua "contundència" contra la corrupció

El portaveu adjunt del PSPV a les Corts José Chulvi ha instat a deixar que avance la investigació judicial sobre la compra de mascaretes, abans de prendre cap decisió respecte al que fora ministre de Transports.

En qualsevol cas, ha insistit que el PSOE sempre ha actuat "amb la màxima contundència" en casos de corrupció, alguna cosa que no veu en altres partits polítics, i ha descartat que aquest cas afecte la imatge del PSPV.

Chulvi ha defensat que els socialistes respecten la justícia i no s'anticipen a les investigacions, però ha subratllat que "en casos de corrupció s'ha d'actuar amb la màxima contundència per part de qualsevol partit, especialment quan passa en un moment com la pandèmia".

Preguntat per si aquest cas pot tacar la imatge del PSPV, ja que Ábalos va anar en les eleccions com a número dos de la recentment proclamada secretària general, la ministra Diana Morant, ha sostingut que "no té cap efecte perquè ni tan sols ha passat en aquest territori".

També et pot interessar

stats