El PP i Vox lleven al PSPV l'alcaldia de Vinaròs, que assumeix la independent María Dolores Miralles (PVI)

La nova alcaldessa del Partit Vinaròs Independent destaca que l'objectiu de la moció és "aconseguir un equip de govern que treballe de forma conjunta en benefici de Vinaròs"

María Dolores Miralles rep la vara de comandament de l'alcaldia de Vinaròs
María Dolores Miralles rep la vara de comandament de l'alcaldia de Vinaròs / À Punt NTC

María Dolores Miralles, del Partit de Vinaròs Independent (PVI), s'ha convertit en la nova alcaldessa de Vinaròs (Baix Maestrat) en prosperar aquest divendres la moció de censura presentada contra l'actual alcalde, el socialista Guillem Alsina, que governava en coalició amb Compromís.

Els set edils del PP, els dos de Vox i els altres dos del PVI van registrar el 14 de desembre una moció de censura a l'Ajuntament, en la qual proposaven Miralles com a alcaldessa, i que s'ha debatut aquest divendres en un ple extraordinari.

La moció ha tirat avant amb els vots a favor d'aquestes tres formacions, que sumen onze edils, i en contra del PSPV i Compromís, que agrupen un total de deu regidors.

La nova alcaldessa ha destacat en el plenari que "Vinaròs necessita dirigents que defensen els interessos dels municipis" i que l'objectiu de la moció és "aconseguir un equip de govern que treballe de forma conjunta en benefici de Vinaròs".

L'alcalde fins ara, el socialista Guillem Alsina, ha reconegut que fa el discurs més difícil en aquests quatre anys i mig d'alcalde i suposa "un parèntesi a huit anys de govern progressistes".

Després de les últimes eleccions municipals, el PSPV i Compromís van arribar a un acord d'investidura amb deu edils, la qual cosa els va fer començar a governar en minoria, i el socialista Guillem Alsina va ser proclamat alcalde.

Les forces de l'oposició, que no van arribar a materialitzar un pacte per a la investidura, s'han unit ara per a fer prosperar aquesta moció de censura motivada, per "la incapacitat de l'actual govern municipal d'esquerres d'aprovar un pressupost per al 2023 ni per al 2024".

Es tracta de la tercera moció de censura que prospera a la Comunitat Valenciana aquesta legislatura, després de les aprovades a Vilafamés (Plana Alta) i a Montserrat (Ribera Alta).

A més, està previst que el 2 de gener es debata una altra moció a Albaida (Vall d'Albaida), presentada pels sis regidors del PP i dos dels tres edils socialistes per a arrabassar l'alcaldia a Compromís.

També et pot interessar

stats