Vinaròs vota la moció de censura contra l’alcalde socialista, Guillem Alsina

Tirarà avant previsiblement amb els vots del PP, Vox i el PVI, i la nova alcaldessa serà la portaveu d'aquesta última formació, María Dolores Miralles

Façana de l'Ajuntament de Vinaròs
Façana de l'Ajuntament de Vinaròs / Ajuntament de Vinaròs

El ple de l'Ajuntament de Vinaròs (Baix Maestrat) debat aquest divendres la moció de censura presentada pel PP, Vox i el Partit de Vinaròs Independent (PVI) contra l'alcalde actual, el socialista Guillem Alsina, que governa en coalició amb Compromís.

Si no hi ha sorpreses d'última hora, Alsina haurà de deixar la vara de comandament, ja que entre els tres partits que han presentat la moció de censura sumen els vots suficients per a aprovar-la. En aquest cas, la nova alcaldessa serà María Dolores Miralles, la portaveu del PVI, a qui es va proposar en el moment de la presentació de la moció de censura. 

Actualment, el PSPV governa a Vinaròs en minoria amb els vots dels nous regidors propis i la regidora de Compromís, només un edil més que la suma dels set del PP i els dos del PVI. En aquell moment Vox es va abstindre perquè no va assolir un acord amb el PP i el PVI després de les eleccions municipals, però uns mesos després sembla que han signat un acord a tres que els permetria arrabassar l’alcaldia al PSPV.

Els tres partits han justificat la moció de censura amb "la incapacitat del govern municipal" per a aprovar un pressupost per al 2024 i haver prorrogat el del 2022 enguany.

També et pot interessar

stats