La primera moció de censura a la Comunitat Valenciana arrabassa al PP l'alcaldia de Vilafamés

Durant any i mig, Ana Andrada (Compromís) serà l'alcaldessa i la resta de la legislatura ho serà Abel Ibáñez (PSPV)

Ana Andrada, nova alcaldessa de Vilafamés
Ana Andrada, nova alcaldessa de Vilafamés / Ajuntament de Vilafamés

La primera moció de censura d'aquesta legislatura a la Comunitat Valenciana s'ha aprovat aquest dilluns a Vilafamés (Plana Alta), on l'esquerra ha arrabassat al PP l'alcaldia. Durant any i mig, l'ocuparà Ana Andrada (Compromís) i la resta de la legislatura, Abel Ibáñez (PSPV).

Es tracta, a més, del tercer canvi de govern municipal a Espanya després de les eleccions municipals del passat 28 de maig, perquè anteriorment van prosperar mocions de censura a les xicotetes localitats d'O Irixo, a Orense, i a Almoguera, a Guadalajara.

En aquesta localitat de 1.800 habitants, les eleccions municipals del 28M van donar quatre edils al PP, tres al PSOE i dos a Compromís. Ara bé, un error de votació quan es va constituir el nou Ajuntament, el passat 17 de juny, va deixar la vara de comandament en mans del PP en lloc de l'esquerra.

Els dos partits de l'esquerra van registrar el passat 17 d'agost una moció de censura que aquest migdia s'ha votat en un ple del qual ha eixit com a nova alcaldessa Ana Andrada (Compromís) amb el suport del seu grup i dels socialistes, mentre que el PP ha votat en contra.

Després que Andrada n'haja pres possessió, el nou equip de govern, format per dos regidors de Compromís i tres del PSPV-PSOE, ha començat a treballar amb les primeres gestions del consistori. 

Per la seua banda, la popular Marisa Torlà, que ha governat el municipi des del 17 de juny, ha agraït les mostres d’afecte que ha rebut del veïnat durant el ple extraordinari en què s’ha debatut la moció de censura que ha atorgat l’alcaldia a Andrada. 

També et pot interessar

stats