El PP valencià es ven com el "mur de contenció" a l'aplicació de la taxa turística

El principal partit de l'oposició insisteix que si guanya les pròximes eleccions derogarà l'impost, que aquest dijous es vota a les Corts

La síndica del PPCV en les Corts, María José Català
La síndica del PP valencià a les Corts, María José Catalá / À Punt NTC

A l'espera que aquesta vesprada les Corts voten i aproven amb el suport de PSPV, Compromís i Unides Podem que la taxa turística plantejada pels partits del Botànic comence a tramitar-se, el Partit Popular de la Comunitat Valenciana ha tornat a mostrar una ferma oposició a l'impost i ha insistit que el derogarà "de manera immediata" si guanya les pròximes eleccions autonòmiques. 

La síndica parlamentària del PP valencià, María José Catalá, ha reivindicat que el seu partit és "el mur de contenció" a l'aplicació de la taxa turística, que ha definit com "un impost injust que generarà un perjudici molt important" al sector turístic i als municipis valencians. Catalá s'ha pronunciat així abans del ple de les Corts que ha de donar llum verda a l'inici de la tramitació parlamentària de la proposició de llei dels grups del Botànic sobre la taxa turística. A l'hemicicle assisteixen també els alcaldes de Benidorm, Toni Pérez; Xeraco, Avelino Mascarell; i Peníscola, Andrés Martínez, com a representació d'ajuntaments del PP valencià en les tres províncies.

Català ha acusat el PSPV d'"ignorar" els municipis i no fer cas al sector turístic. A més ha reiterat que els socialistes no tenen pensat aplicar l'impost en moltes de les poblacions en què governen. 

Per a l'alcalde de Benidorm, la taxa "penalitzarà l'economia turística valenciana", un sector que aporta vora 4.000 milions d'euros a l'any i que es veurà castigat amb la mesura. "Estem davant d'una claudicació del PSPV i una humiliació al sector turístic. És imperdonable la postura del PSPV i de Puig", ha criticat Pérez.

L'alcalde de Peníscola, per la seua banda, ha assenyalat que "tots els municipis de costa de Castelló han dit que no a la taxa. Això és un capítol de Joc de Trons en què Puig ha de mantindre el seu a costa dels turistes que viatgen a la província de Castelló".

I el de Xeraco ha opinat que aquesta taxa "revolucionària" naix per a suplir "la incapacitat" del Consell per a gestionar l'infrafinançament valencià. "No és el moment ni són les formes", ha afegit Mascarell. 

També et pot interessar

stats