El PP revalida l’alcaldia de Benidorm i podrà governar amb majoria sense necessitat de pactes

La llista encapçalada per Toni Pérez aconsegueix tres regidors més que en els comicis anteriors, mentre que el PSPV en perd un parell

Resultats electorals obtinguts en les municipals de Benidorm
Resultats electorals obtinguts en les municipals de Benidorm / À Punt NTC

El popular Toni Pérez encadenarà la seua tercera legislatura com a alcalde i, en aquesta ocasió, amb un màxim històric de vots. El PP guanya tres regidors aquests comicis i n'aconsegueix un total de 16, tres més dels necessaris per a imposar la majoria en la corporació. Per tant, a Pérez no li caldrà suport de cap altra formació i podrà governar en solitari.

En l’oposició quedarà el PSPV, amb menys representació que en la legislatura anterior. Els socialistes es deixen pel camí dos regidors i ocuparan huit escons. La llista que encapçala Cristina Escoda ha sigut l'única de les forces d’esquerres que presentaven candidatura que ha aconseguit representació. Ni Compromís ni Unides Podem - Esquerra Unida han aconseguit vots suficients per a obtindre representació municipal.

Per la dreta, la tercera i últim força que trencarà el bipartidisme en la corporació de Benidorm serà Vox, que irromp en el consistori amb un únic representant, José Miguel San Martin.

En l’altra cara de la moneda, la dels que abandonen el seient del saló de plens, està Ciutadans. La formació taronja perd els dos representants que va obtindre el 2019 i es queda sense cap representant en l’ajuntament de la ciutat turística, que ha quedat tenyit de blau i consolidat com un dels grans feus populars, juntament amb grans ciutats del Baix Segura, com Oriola o Torrevella

També et pot interessar

stats