El PP de Torrevella revalida la majoria i podrà governar en solitari encara més còmodament

Eduardo Dolón no necessita el suport de cap força perquè aconsegueix 16 regidors, tres més dels que requereix la majoria absoluta

Resultats electorals de les municipals a Torrevella
Resultats electorals de les municipals a Torrevella / À Punt NTC

De governar a soles, a continuar governant a soles, però amb una majoria encara més acomodada de la que tenia. És la realitat amb què es trobaran els populars de Torrevella, que han revalidat la majoria absoluta que tenien, fins i tot ampliant-la amb dos regidors més. Eduardo Dolón podrà repetir com a alcalde perquè dels 14 regidors que ja tenia, ara ha passat a 16, tres més dels requerits per a la majoria absoluta.

Entre l'electorat de Torrevella també ha crescut el suport als socialistes, que en tenen mitja dotzena, un més dels aconseguits el 2019, i Vox, que ha doblat els resultats dels comicis anteriors, i ha passat d’un a dos representants. El partit local Somia Torrevella també ha pogut mantindre l’escó que tenia. Ara bé, a Dolón no li caldrà el suport de cap d’aquestes formacions perquè ha assolit una majoria sobrada i pot governar en solitari.

Qui ha quedat fora de la corporació de Torrevella, en canvi, ha sigut Compromís. La coalició que venia d’aconseguir l’11% dels vots ara no ha superat la barrera necessària per a obtindre representació municipal, s’ha quedat per davall del 4% i estarà, per tant, fora del consistori.

En vista a aquests resultats, Torrevella es consolida com un dels forts populars de les comarques del sud. És juntament amb uns altres grans municipis, com Oriola o Benidorm, un dels bastions que pot fer als populars traure pit de les municipals d’enguany. 

També et pot interessar

stats