El PP recorre contra part de la llei d'eutanàsia en veure inseguretat jurídica

Els populars han recorregut en el Tribunal Constitucional contra cinc articles de la norma i una disposició addicional

Eutanàsia
La llei de l’eutanàsia entra en vigor aquest divendres

El PP ha denunciat la inseguretat jurídica de la llei d'eutanàsia, que aquest divendres entra en vigor, i ha recorregut en el Tribunal Constitucional contra cinc articles de la norma i una disposició addicional.

El PP considera que és una "gran irresponsabilitat" i una "gran falsedat" defensar l'eutanàsia com una opció lliure quan no s'han desenvolupat les cures pal·liatives indispensables i argumenta que "si no hi ha alternativa, no hi ha llibertat".

Per això, aposta per una llei de cures pal·liatives per a "universalitzar els drets i les garanties de la dignitat de la persona en els instants finals de la vida".

El Partit Popular denuncia així mateix que els experts no han sigut escoltats i adverteix que el Comité de Bioètica s'ha posicionat en contra de la llei. "S'ha aprovat sense l'aportació de l'oposició, amb l'absència d'informes tècnics, jurídics, mèdics i bioètics. No hi ha hagut audiència pública, ni una vertadera demanda social que reclame aquesta llei".

Critica també la manera en què la llei regula l'objecció de consciència dels sanitaris (estableix la creació de registres d'objectors a les comunitats autònomes), en considerar que es tracta de "llistes negres" i una manera de limitar l'objecció de consciència.

Així, el PP ha recorregut al Constitucional els articles 16, 5.1.d, 3b, 5.2, i 9 de la llei, a més de la disposició addicional cinquena en considerar que vulneren drets constitucionals com el dret a la vida, la llibertat ideològica i religiosa.

I creu també que vulnera els drets de les persones amb discapacitat, en promoure l'anomenat "pendent esvarós" i configurar un "règim de consentiment anticipat incapaç de salvaguardar la protecció de les persones vulnerables".

També et pot interessar

stats