El PP presentarà les conclusions de la comissió de partits encara que hi haja comicis

Un extreballador d’Acuamed assegura que es va negar a pagar factures per valor d’1,7 milions d'euros.

Luis Aznar, en la comissió d'investigació del finançament al Senat
Luis Aznar, en la comissió d'investigació del finançament al Senat / Europa Press

El Partit Popular presentarà les conclusions sobre el treball que ha desenvolupat en la comissió d'investigació del finançament dels partits polítics del Senat encara que es dissolguen les Corts per una convocatòria electoral i no puga elevar-les al ple de la cambra.

El portaveu del Grup Popular en aquesta comissió parlamentària, Luis Aznar, ha recordat que tot dependrà de la decisió que prenga el president del govern central, Pedro Sánchez, sobre una possible convocatòria d'eleccions.

Si hi ha eleccions a l’abril, el president de la Generalitat, Ximo Puig, no serà citat a la comissió d’investigació. El PP pretenia citar-lo el pròxim 14 de març.

Tenint en compte la incertesa creada pel possible avançament electoral, el Grup Popular està disposat a tancar ja, arribat el cas, la comissió, i renunciar a recaptar el testimoni del cap del Consell i d'altres càrrecs tècnics inclosos en el calendari de compareixences.

Un extreballador d’Acuamed es va negar a pagar factures per valor d’1,7 milions

La comissió s'ha reunit aquest dijous per a escoltar el testimoni de dos enginyers de l'empresa pública Acuamed, sospitosa d'haver-se utilitzat per a finançar anòmalament al PSPV-PSOE mitjançant una desproporcionada despesa en publicitat quan Cristina Narbona era ministra de Medi Ambient.

L'enginyer de l'empresa Acuamed David Soriano ha explicat que es va negar a pagar factures per valor d’1,7 milions d'euros que li va presentar l'empresa Acciona per una campanya publicitària en favor de la dessalinització que no havia sigut contractada.

Soriano, cap d'obra de la dessalinitzadora de Torrevella, no va trobar justificació en el contracte que obligara al pagament i per això el va rebutjar i va firmar un informe de liquidació final de l'obra per menor muntant.

Tanmateix, ha assegurat que la seua decisió va tindre conseqüències. De fet, el van cessar en tots els seus càrrecs, excepte el lloc de Torrevella, al qual va renunciar voluntàriament.

El PP sospita que aquest diners que reclamava l’empresa, en realitat havien sigut desviats per a pagar irregularment campanyes electorals del PSPV, i es basa en investigacions judicials sobre aquest tema.

També et pot interessar

stats