El PP presenta el recurs d’inconstitucionalitat contra la reforma educativa de Celaá

Casado qualifica d'"atemptat contra la llibertat" la nova llei perquè no permet als pares escollir el centre dels fills, ni l'ensenyament concertat, ni tampoc l'educació especial.

Una escola concertada de València, amb llaços taronja a la façana com a mesura de protesta
Una escola concertada de València, amb llaços taronja a la façana com a mesura de protesta per la nova llei educativa

El Partit Popular ha materialitzat la seua oposició a la nova llei d’educació, aprovada ja definitivament al Congrés i també al Senat, amb la presentació d’un recurs d’inconstitucionalitat. El president del partit, Pablo Casado, ha titlat d'"atemptat contra la llibertat" la nova llei educativa, la Lomloe, perquè no permet als pares escollir el centre educatiu dels fills, ni triar l'ensenyament concertat, ni l'educació especial per a l'alumnat amb discapacitat, segons ha enumerat.

En opinió de Casado, la reforma impulsada per Celaá comporta una sèrie de "problemes de llibertat, d'unitat del sistema i de qualitat del mateix".

"Paraules impresentables" de Celaá cap al diputat Martí

En aquest sentit, el president del PP ha lamentat "les paraules impresentables i inadmissibles" de la titular d'Educació, Isabel Celaá, després de la seua resposta al diputat popular Juan José Martí, pare d'una filla amb síndrome de Down, en el ple del Congrés del dimecres. "Al meu entendre, mereixerien el seu cessament immediat", ha subratllat Casado.

La nova llei educativa, la Lomloe, s'ha convertit en un dels principals camps de batalla dels populars contra l'executiu del PSOE i d’Unides Podem. De fet, Casado ja va anunciar que, si arriba al Palau de la Moncloa, derogaria aquesta llei que, des del seu punt de vista, atempta contra la llibertat dels pares per a triar el centre en el qual volen que estudien els fills. El PP té fins al 30 de març per a presentar eixe recurs davant el Constitucional, segons han puntualitzat des del partit.

Recurs elaborat pel bufet on treballa Albert Rivera 

Després que prosperara la llei, i a causa de la ferma oposició dels populars a la norma, el PP va contractar el bufet d'advocats Martínez-Echevarría, on treballa l'expresident de Ciutadans Albert Rivera, per a recórrer davant el Constitucional la Lomloe.

El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha presentat el recurs d'inconstitucionalitat contra la nova llei d'educació en un acte al Col·legi Internacional J. H. Newman de Madrid, un centre concertat. Amb ell estava el president de la Unió del Poble Navarrés (UPN), a més de representants del sector educatiu, com la presidenta de la Cofapa, la Confederació de Pares d’Alumnes.

 

També et pot interessar

stats