Casado promet que derogarà la llei Celaá si és president

El líder del PP ha denunciat a València que l'harmonització fiscal proposada pel govern espanyol és anticonstitucional.

El president del PP, Pablo Casado, aquest dissabte a València.
El president del PP, Pablo Casado, aquest dissabte a València. / @ppcv (Twitter)

El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha participat aquest dissabte a València juntament amb la líder del PPCV, Isabel Bonig, en un acte amb representants del sector educatiu. Els populars s'han mostrat crítics amb la nova reforma educativa, la Lomloe, coneguda com a llei Celaá.

Casado ha afirmat que el PP és l'únic partit que defén l'estat autonòmic, ja que la resta de forces polítiques, segons ha dit, han optat pel "federalisme, el confederalisme, el jacobinisme centralista o l'independentisme". En aquesta línia, el líder popular ha acusat Pedro Sánchez de no complir amb la seua obligació perquè ha delegat la gestió de la pandèmia a les comunitats autònomes i tampoc no ha millorat el sistema de finançament autonòmic.

Derogarà la llei Celaá

El líder de l'oposició ha assegurat que tan bon punt la Lomloe entre en vigor, el PP la recorrerà al Tribunal Constitucional i a la justícia europea. A més, Casado ha comunicat que a les autonomies governades pels populars es desenvoluparan normatives que combaten els "efectes perversos" de la reforma i que quan siga president del govern derogarà la llei Celaá.

L'harmonització fiscal "va contra la llei"

Pel que fa a les mesures per a reduir el dúmping fiscal a l'estat espanyol, Casado ha afirmat que l'harmonització fiscal proposada pel govern espanyol "va contra la llei". El president del PP considera que aquesta proposta és anticonstitucional perquè no respecta els règims fiscals especials com el canari, el concert basc o el navarrés.

També et pot interessar

stats