Les autonomies governades pel PP avançaran la inscripció del curs 2021-2022 per a evitar Llei Celaá

Galícia, Castella i Lleó, Andalusia, Madrid i la Regió de Múrcia pretenen esquivar les "limitacions" en l'elecció de centres educatius.

El president del PP, Pablo Casado, recollint firmes contra la Lomloe a Múrcia.
El president del PP, Pablo Casado, recollint firmes contra la Lomloe a Múrcia. / Twitter: @populares

Les comunitats autònomes governades pel Partit Popular en solitari o en coalició amb Ciutadans avançaran el termini d'inscripció per al pròxim curs escolar per a esquivar les "limitacions" en l'elecció de centre previstes en la Lomloe, coneguda com a llei Celaá, que s'està tramitant actualment al Senat.

El president del PP, Pablo Casado, ha justificat aquesta decisió de Galícia, Castella i Lleó, Andalusia, Madrid i la Regió de Múrcia perquè considera que d'aquesta manera les famílies podran continuar "triant lliurement" el centre educatiu dels seus fills i filles.

El líder de l'oposició ha emfatitzat que el seu partit farà "tot el possible" dins del marc competencial autonòmic perquè els que consideren la "mala" llei Celaá no afecte la "llibertat de les famílies, la qualitat educativa i la vertebració del sistema nacional d'educació". Casado ha tornat a assegurar que el PP derogarà aquesta norma quan torne a governar i que recorrerà contra la llei davant el Tribunal Constitucional i la Unió Europea.

Pel que fa a la possibilitat de passar de curs amb assignatures suspeses, que arreplega la Lomloe, el president popular ha afirmat que les autonomies governades pel seu partit continuaran "fomentant la cultura de l'esforç i la competitivitat”.

En el cas de Galícia, l'única comunitat autònoma governada pel PP amb dos idiomes cooficials, Casado ha emfatitzat que es mantindrà el castellà com a llengua vehicular, igual que el gallec, i s'hi afegirà l'anglés per a passar del "bilingüisme al trilingüisme cordial".

També et pot interessar

stats