El PP porta a Antifrau un contracte de la Generalitat de material sanitari per 45 milions durant la pandèmia

Els populars consideren "molt dubtós" el contracte amb l'empresa d'un ciutadà xinés resident a la Comunitat Valenciana, en el qual podria haver-hi hagut "sobrecostos milionaris"

Material sanitari procedent de la Xina per a la Comunitat Valenciana
Material sanitari procedent de la Xina per a la Comunitat Valenciana / GVA

El PP ha presentat una denúncia davant de l'Agència Valenciana Antifrau per un contracte de 45 milions d'euros que consideren "més que dubtós" i que es va adjudicar durant la pandèmia a l'empresa d'un ciutadà xinés resident a la Comunitat Valenciana i en el qual, segons han afirmat, podria haver-hi hagut "sobrecostos milionaris".

Així ho han expressat els diputats populars a les Corts Fernando Pastor i Miguel Barrachina, que han lamentat que aquesta investigació no es duga a terme en una comissió de la cambra perquè "PSPV, Compromís i Unides Podem no han volgut". Pastor s'ha preguntat si aquests sobrecostos haurien sigut "fàcilment evitables i si hi ha amics del govern valencià" que s'han aprofitat d'ells. A més, ha destacat com quatre partides de productes sanitaris, entre els quals hi ha dos tipus de mascaretes i guants de nitril, sumarien uns 6,8 milions.

El diputat ha assenyalat que l'empresa adjudicatària tenia un capital social de 3.000 euros, mai havia contractat ni va tornar a contractar amb la Generalitat. A més, assegura que és "l'única" de totes les adjudicatàries a la qual se li van avançar costos de transport i nolis, entre altres, la qual cosa ha considerat que podria suposar "tracte de favor" i "privilegi".

Pastor també ha criticat que al principi de la pandèmia es va presentar a aquest empresari com un intermediari, però que finalment va acabar sent el proveïdor. "Se'ns va vendre com un messies i potser resulta que les coses han sigut d'una altra manera", ha agregat.

Barrachina ha subratllat que aquest contracte "va multiplicar per 100" el seu volum de negoci gràcies a aquesta adjudicació. A més, ha retret al Botànic que aquesta és la tercera vegada que es rebutja una comissió d'investigació al PP, i s'ha referit també a les d'Assut i la del cas del germà de Ximo Puig.

Puig: El PP es dedica a difondre falsedats

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest dimecres que el PP "es dedica a destruir" i a "difondre falsedats" després de la denúncia presentada pel Grup Popular en l'Agència Antifrau per presumptes irregularitats en un contracte d'adquisició de material de protecció contra el coronavirus.

Puig ha dit que el PP "es dedica permanentment a destruir. No és un partit que propose i no té alternativa per a la Comunitat Valenciana". "L'única cosa que intenta", ha afegit el president, és "difondre mentides, que és on sí que tenen una demostrada capacitat".

També et pot interessar

stats