El PP planteja l’ús de les forces armades per a evitar l’eixida de pasteres des dels països d’origen

El portaveu al Congrés, Miguel Tellado, ha proposat desplegar embarcacions per a frenar l’activitat de màfies que posen en perill la vida de persones migrants

El portaveu del PP en el Congrés, Miguel Tellado, aquest dilluns
El portaveu del PP al Congrés, Miguel Tellado, en una imatge d'arxiu / Javier Lizón (EFE)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
04 de juliol 2024 - 11:35 Actualitzat: 04 de juliol 2024 - 20:34

El portaveu del PP al Congrés, Miguel Tellado, ha assegurat este dijous que el govern estatal té mitjans per al control de les fronteres que no està utilitzant i, entre ells, ha apuntat a l'ús de les forces armades per a impedir l'eixida de pasteres dels països d'origen. "Demanem al govern d'Espanya que faça el seu treball i que frene d'una vegada eixa arribada massiva d'immigrants a les nostres fronteres de manera il·legal i a través de màfies que estan posant en perill la vida d'eixes persones", ha reclamat Tellado en una entrevista en Antena 3.

La proposta que ha fet és "desplegar una sèrie d'embarcacions" que impedisquen que estes salpen cap a costes espanyoles. En esta línia, ha assenyalat la necessitat d'implicar la Unió Europea en la protecció de la frontera sud atesa la "incompetència manifesta" i el "desistiment de funcions" de l'executiu que encapçala Pedro Sánchez i en concret del Ministeri d'Afers Estrangers.

Tellado ha instat el govern estatal a procurar un acord entre totes les comunitats autònomes en la conferència sectorial del dia 10 per a "alleujar la situació que es viu a les Canàries i atendre com es mereixen els menors: de manera humanitària i amb sensibilitat".

En este sentit, ha criticat l'esmena de Junts que exigeix deixar Catalunya fora del repartiment. "És un disbarat que trenca la solidaritat interterritorial que contempla la nostra Constitució", ha denunciat el portaveu popular. Esta postura, ha assegurat Tellado, "no és defensable ni en termes polítics ni jurídics i, per descomptat, tampoc en termes humanitaris".

Sumar acusa el PP de copiar propostes de Vox

Els socis del govern de coalició estatal s'han mostrat molt crítics amb les paraules del portaveu popular al Congrés. El seu homòleg socialista, Patxi López, ha titllat la proposta d'"ocurrència" i ha preguntat si el següent pas serà "bombardejar els cayucos". Així, ha instat Tellado a telefonar als presidents autonòmics del PP per a "acceptar i assumir l'acolliment dels menors que estan hui a Canàries".

La vicepresidenta segona i cara més visible de Sumar, Yolanda Díaz, ha acusat el Partit Popular de copiar les propostes de Vox, per la qual cosa considera que "no estan a l'altura de governar Espanya". En esta línia, Díaz ha subratllat que "l'èxit més gran de les extremes dretes és aconseguir que les dretes tradicionals assumisquen els seus programes i discursos polítics".

Robles exigix a Tellado que rectifique

A la vesprada, la ministra de Defensa, Margarita Robles, ha exigit a Tellado que rectifique i que "respecte les forces armades". "Li demanaria a Tellado, i a tot el PP, que presumeix de ser un partit d'estat i inclús tingueren responsabilitat de govern, que tinguen un mínim de responsabilitat, que coneguen la legislació vigent i que tinguen respecte a les forces armades espanyoles", ha reclamat Robles. 

La ministra, a més, ha deixat clar que "en absolut" es planteja destinar forces armades a impedir l'arribada de migrants sense papers a Espanya.

També et pot interessar

stats