Alegría demana “responsabilitat” al PP i que no es deixe “arrossegar per Vox” en el repartiment de menors migrants

La portaveu del govern espanyol ix al pas de l’advertència de Vox, que ha alertat que trencarà els pactes amb els populars si les comunitats on governen junts acullen els xiquets

La ministra, al centre, juntament amb la delegada del govern i l'alcaldessa de València en la visita del Centre de Tecnificacó de Hockey de València
La ministra, al centre, juntament amb la delegada del govern i l'alcaldessa de València en la visita del Centre de Tecnificacó d'Hoquei de València / Rober Solsona (Europa Press)

Actuar amb “absoluta responsabilitat” respecte al repartiment de menors migrants, sense "deixar-se arrossegar una vegada més per les polítiques de Vox" a les comunitats on els dos partits comparteixen govern, com és el cas de la Comunitat Valenciana.

Era el missatge que llançava este dimecres des de València la ministra portaveu del govern, Pilar Alegría, després que Vox haja advertit que trencarà els seus pactes amb el PP si les comunitats on governen accepten l'acolliment de menors migrants, mentre Junts ha demanat que Catalunya quede exclosa d'eixe repartiment.

"Estem enfront d'una qüestió d'estat. El Partit Popular ha de determinar d'una manera molt clara quina és la seua posició, si és la que ha defensat a Europa, la que ha secundat i ha aprovat amb el Partit Socialista, o si en este cas també es deixa arrossegar per les polítiques de Vox", manifestava davant de l'alcaldessa de València, la popular María José Catalá, durant la visita al Centre de Tecnificació d'Hoquei.

La ministra socialista ha incidit en el fet que el PP ha d'actuar "amb absoluta responsabilitat" i "sobretot, sent coherent amb la mateixa política d'immigració que ha secundat i ha traslladat a Europa".

A més, ha destacat que el govern espanyol va tancar un acord amb les Canàries, "on també cogoverna el Partit Popular", mentre tracten de "buscar una solució que permeta un acolliment, per descomptat redistributiu, amb la resta de comunitats autònomes, on per descomptat hi haja una aportació de fons econòmics per a poder fer front a la situació".

"No oblidem que en este moment la comunitat autònoma de les Canàries té 6.000 xiquets menors. Per tant, el que estem posant damunt de la taula és una solució que estiga basada en la solidaritat i en els drets humans", ha asseverat.

El govern espanyol ha avançat al 10 de juliol la Conferència Sectorial d'Infància i Adolescència per a acordar el repartiment de menors migrants, que inicialment estava prevista per al 18 de juliol. 

També et pot interessar

stats