El PP insta Puig i Bravo a pronunciar-se sobre l'abús a la menor tutelada

Isabel Bonig acusa el president de la Generalitat de comportar-se de manera masclista amb la líder de l'oposició.

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, durant la roda de premsa
La presidenta del PP de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, durant la roda de premsa / À Punt NTC

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig ha instat el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, a donar explicacions per la condemna a un educador per abús sexual a una menor tutelada.

Bonig ha denunciat els "interrogants" que pesen sobre el cas després que el tribunal haja qüestionat la gestió de la Conselleria d'Igualtat en la matèria. "Volem saber per què la Generalitat no es va personar en el juí i no va donar assistència legal per a defendre la menor tutelada", ha advertit Bonig, que justifica la petició "d'explicacions" en el fet que, al seu parer "la sentència és molt clara" en advertir un possible "funcionament anormal de l'administració".

"El senyor Puig no ha dit res i això és una vergonya. S'amaga i no dona la cara. Volem saber què n'opina i no pararé fins a aconseguir-ho", ha advertit la líder popular entre dures crítiques al president i la consellera per no haver-se pronunciat oficialment sobre una sentència que, segons ha destacat, afecta les seues responsabilitats. Al cap del Consell, al qual s'ha referit com "el feminista Ximo Puig", també li ha retret ser "prou masclista amb la líder de l'oposició". I ha qüestionat el silenci de la responsable de Justícia en contradicció amb la posició feminista de Bravo i les seues iniciatives "per a acabar amb la prostitució i el tràfic de persones".

Oltra va denunciar "l'ús masclista" de l'oposició sobre el cas

A la controvèrsia que envolta les observacions del tribunal sobre la gestió del cas, s'afig la condició de l'educador acusat, Luis Eduardo Ramírez, exmarit de la consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, que és la responsable política dels centres de menors de la Generalitat. La també vicepresidenta del Consell, que ha demanat la compareixença parlamentària per a donar les explicacions sobre el cas, va acusar l'oposició dijous a les Corts d'estar fent un "ús masclista" de la sentència, per a atacar-la.

Bonig ha recordat que el PP ha demanat una nova comissió d'investigació sobre el cas –l'anterior no va ser acceptada– i ha amagat amb "altres possibilitats judicials" quan la sentència siga ferma. No obstant això, ha recordat que, al marge de les "responsabilitats judicials" hi ha les polítiques.

Proposició de llei del PP per a agilitzar les ajudes europees

Al marge d'aquesta denúncia, la líder dels populars valencians ha anunciat una proposició de llei per a agilitzar la gestió administrativa dels fons europeus per la pandèmia i "assegurar que arriben correctament als seus destinataris". La iniciativa, que el PP va registrar divendres a les Corts, atorga a tots els procediments el caràcter d'urgència, imposa un termini màxim de set dies per a resoldre els expedients i insta a la creació d'una comissió parlamentària d'experts independents per a vigilar el procés, sobre el qual ha destacat que "n'hi ha molta opacitat".

Així mateix, marca uns criteris objectius d'adjudicació per a evitar que alguns sectors queden discriminats –com assegura que pot passar amb el calcer, el tèxtil o el joguet– i que tenen en compte el valor afegit dels projectes, les garanties mediambientals, o l'experiència a diferència del què, segons Bonig, ha passat en l'adjudicació dels hospitals de campanya.

La presidenta del PP valencià ha criticat el retard de la Generalitat en publicar el decret llei per a regular el marc normatiu aquestes ajudes, en contrast amb l'aprovació que ja han fet autonomies com Andalusia, Galícia, Catalunya i Aragó. I l'ha atribuït al desacord al Botànic entre el PSPV i Compromís. "Estan a mort barallant-se entre ells", assegura.

Bonig es presentarà a la reelecció com a líder del PP de la Comunitat Valenciana

A preguntes dels periodistes, Bonig també ha confirmat que es presentarà a la reelección en el congres autonòmic del PP, i ha convidat a competir amb ella "qui vulga". "Si hi ha alternativa, que la gent trie sense cap problema", ha manifestat la líder dels populars valencians, que assegura no haver sentit "absolutament res" d'altres possibles candidatures.

També et pot interessar

stats