Oltra acusa l'oposició de fer un "ús masclista" de la sentència que condemna l'exmarit per abusos sexuals a una menor

La consellera d'Igualtat qüestiona que l'ataquen per "una relació personal que no té res a veure amb la víctima".

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra
La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra / À Punt NTC

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha acusat l'oposició de fer un "ús masclista" de la sentència que condemna el seu exmarit a cinc anys de presó per abusos sexuals a una menor que estava sota tutela de la Generalitat.

Durant la sessió de control a les Corts, Oltra ha culpat l'oposició d'atacar-la per "una relació personal que no té res a veure amb les víctimes", una situació que ha descrit com un comportament masclista. "Tenen la informació des del desembre de 2017, però en tres anys i mig no s'han ocupat mai d'aquest tema ni de la víctima, que és la xiqueta", ha dit la consellera d'Igualtat, que ha comparat l'atenció que ha rebut el cas del seu exmarit amb l'escassa repercussió que els grups de l'oposició han donat a la condemna recent per la prostitució d'altres cinc menors en un centre tutelat. "És lleig el que estan fent, però no es preocupen que tindran totes les explicacions" ha dit la vicepresidenta, que en les últimes hores ha demanat comparéixer a les Corts per a explicar la gestió del seu departament en el cas.

Contestava Oltra a una pregunta de la diputada popular Elena Bastidas, que ha reproduït alguns extractes de la sentència, i ha recordat que el tribunal adverteix "hostilitat i falta d'empatia" cap a la víctima per part de la Conselleria d'Igualtat, qüestiona que pose en dubte la seua credibilitat, i aprecia un "biaix" en favor de l'actuació del departament. "Qui és la víctima, la xiqueta o la vicepresidenta?", ha dit Bastidas a l'hemicicle.

Una sentència crítica amb la gestió d'Igualtat

La sentència condemna l'educador Luis Eduardo Ramírez a cinc anys de presó com a autor d'un delicte continuat d'abús sexual amb prevalença a una menor de 16 anys sota tutela de la Generalitat entre els anys 2016 i 2017.

El juí es va haver de repetir per no haver-s'hi inclòs diversos informes, entre els quals un intern de la Conselleria d'Igualtat que dubtava de la credibilitat de la víctima. Aquestes proves pericials no han variat la posició del tribunal, que considera provats els fets, i han imposat la mateixa condemna que en el primer juí, però amb l'agreujant de superioritat.

La nova sentència però qüestiona els nou informes aportats fins al punt d'interpretar un possible "interés d'exculpar o minorar una eventual responsabilitat de la Generalitat". Els magistrats són particularment crítics amb la gestió d'Igualtat. Adverteixen que la conselleria no va traslladar els fets a la Fiscalia, sinó que va ser la víctima qui els comunicà a la Policia Autonòmica. I retrauen el departament que encarregara l'informe nou mesos després dels fets, quan el cas estava ja judicialitzant-se.

 

També et pot interessar

stats