El PP insta Puig a accelerar el ritme de vacunació perquè tan sols el 3% de població ha rebut les dues dosis

Els populars lamenten que hi haja més de 227.000 vacunes emmagatzemades i que la Comunitat Valencia estiga a la cua d’Espanya

Un treballador d'un centre educatiu valencià rep la vacuna d'AstraZeneca en l'hospital de campanya de la Fe de València
Un treballador d'un centre educatiu valencià rep la vacuna d'AstraZeneca en l'hospital de campanya de la Fe de València / Kai Försterling (Efe)

El Partit Popular assegura que la Comunitat Valenciana ha passat de la “supervacunació” a la “infravacunació” i de “la vacunació massiva i dels vacunòdroms, a l’anècdota”. Per això, el portaveu de sanitat dels populars a les Corts, José Juan Zaplana, ha reclamat al president de la Generalitat, Ximo Puig, que “desperte” i traga el nostre territori “de l’últim lloc en vacunacions, perquè ens hi va la vida”. 

Zaplana ha lamentat que hi haja més de 227.000 dosis de vacunes emmagatzemades per injectar. "Per què no estan vacunant amb la resta de vacunes?", es preguntava i apuntava alhora que el ritme de vacunació estatal per cada 100.000 habitants està dos punts per damunt del de la Comunitat Valenciana. Segons el portaveu de sanitat dels populars, al territori valencià s’han injectat el 78,9% de les vacunes rebudes, mentre que al conjunt d’Espanya aquesta xifra se situa en el 84,8%. 

"Anem 2.500 vacunacions per davall de la mitjana, som els últims de totes les comunitats autònomes i, a aquest pas i amb aquest ritme, els valencians seran els últims espanyols a estar immunitzats", ha aclarit. Una denúncia que coincidia amb l’anunci del president Puig, que aquest dissabte avançava que el personal de l’àmbit d'atenció social i els docents seran els pròxims col·lectius a vacunar-se amb les dosis d’AstraZeneca. A més, el cap del Consell estimava que d'ací a 15 dies s’assolirà el ritme de vacunació previst abans de detindre uns dies l’administració d’aquesta vacuna.  

El portaveu de sanitat dels populars ha recordat que, a les portes de la Setmana Santa, "només tenim el 3% de les persones de la Comunitat Valenciana vacunades, quan el president Puig es va comprometre a tindre el 70% de valencians vacunats a l'estiu".

També et pot interessar

stats