El PP exigeix a Puig que elimine el lema 'Fent País' del 40é aniversari de l'Estatut

Catalá considera "impresentable" que siga el mateix eslògan de Rosa Pérez Garijo quan va ser elegida per EUPV i que faça referència als "Països Catalans"

La portaveu del PP en Les Corts, Maria José Catalá
La portaveu del PP en les Corts, María José Catalá / Rober Solsona (Europa Press)

La síndica del PP a les Corts i secretària general del PPCV, María José Catalá, ha exigit al president de la Generalitat, Ximo Puig, que elimine "immediatament" el lema 'Fent País' de la campanya de celebració del 40é aniversari de l'Estatut d'Autonomia.

Considera "impresentable" que siga el mateix eslògan que va elegir la consellera Rosa Pérez Garijo quan va ser triada per la militància d'EUPV per a dirigir la formació i que faça referència als "Països Catalans".

Segons ha assenyalat Catalá, el 40é aniversari és una oportunitat "per a unir la societat" en la celebració d'aquest autogovern tan "important per a la nostra terra".

Per a la dirigent popular, el text autonòmic és cent per cent de tota la societat valenciana, "de tots els valencians amb independència del partit al qual voten o hagen votat".

La síndica del PP afirma que "el lema 'Fent País' és una referència clara als Països Catalans, fet que no volem i que va en contra del nostre autogovern".

Catalá ha denunciat que l'esquerra nacionalista de la Comunitat Valenciana vol i pretén que la celebració de l'Estatut d'Autonomia siga una oportunitat "per a modelar i canviar la història, per a canviar el nostre autogovern".

Segons el PP, no ho aconseguirà perquè és una gran oportunitat per a "reivindicar el nostre autogovern, la nostra autonomia i, per descomptat, el nostre Estatut".

"En l'Estatut d'Autonomia no recull en cap moment Països Catalans, ni que parlem català, que posa ben clar que som Comunitat Valenciana, i que la nostra llengua és el valencià"

"L'Estatut d'Autonomia no recull en cap moment Països Catalans, ni que parlem català, que posa ben clar que som Comunitat Valenciana, i que la nostra llengua és el valencià. Tenim un territori totalment ric i amb oportunitats i que, per descomptat, no és un ens menor, ni una adscripció a cap entelèquia com els Països Catalans", ha resolt.

També et pot interessar

stats